Yksi piste Oulusta

Lauantai-ilta Raksilassa venyi pitkäksi.

Kärpät-TPS 2–1 JA (1–1, 0–0, 0–0, 1–0)

Turun Palloseura kohtasi lauantai-iltana Oulun Energia Areenalla Kärpät. Mustavalkoiset matkustivat Raksilaan Kuopiosta, mistä tuomisina oli kolme pistettä. Kuopion KalPa kaatui tiukan kamppailun jälkeen lukemin 0–1.

Ennen viikon päättävää kamppailua juhlistettiin Ilkka Mikkolaa. Liigauransa Palloseurassa aloittanutta puolustajaa kunnioitettiin pelipaidan nostamisella Raksilan kattoon. Oulussa Mikkolan paita jäädytettiin numerolla kuusi, mutta Seurassa kahdeksan Suomen mestaruuden mies pelasi numerolla 25.

Kotijoukkue Kärpät sai seremonioista kovan hurmion ottelun alkuun ja Atte Ohtamaa latasi illan ensimmäisen maalin reilun kolmen minuutin kohdalla. Kärppä-puolustajan maali syntyi ylivoimalla Saku Mäenalasen ja Topi Niemelän syötöstä.

Kotiyleisö ehti nauttia johtoasemasta seitsemän minuuttia. Jack Rodewald ohitti Stanislav Galimovin ajassa 10.15. Osuman arkkitehtina toimi puolustaja Elmeri Eronen, joka tarjoili avopaikan upealla poikkisyötöllä.

Kaksi maalia riitti ensimmäiseen erään ja pukusuojiin siirryttiin 1–1-tasatilanteessa. Erätauon aikana kumpikaan joukkue ei onnistunut kaivamaan uutta maalinjyvää ja tilanne pysyi muuttumattomana koko toisen 20 minuuttisen. Kahden erän jälkeen pelikellon yläpuolella heijastelivat lukemat 1–1.

Palloseura luisteli vahvasti kolmanteen erään ja heti erän ensimmäisillä minuuteilla Galimov joutui venymään parhaimpaansa. Kaukalon molemmissa päissä tapahtui ja Galimovin maanmies Andrei Kareev esitti tuttuun tapaan huippuotteita TPS:n tolppien välissä. Maaleja ei kuitenkaan varsinaisella peliajalla enää todistettu ja ratkaisua siirryttiin hakemaan jatkoajalta.

Illan ratkaisu syntyi pelikellon näyttäessä aikaa 63.59. Kärppien Ville Koivunen laukoi kiekon Palloseuran verkkoon ja tämä tosiasia tarkoitti lisäpisteen jäämistä Ouluun. Kuopiossa yksi maali riitti voittoon, mutta Oulussa yhdellä maalilla sai vain yhden pisteen.