Vuoden ensimmäinen peli, vuoden ensimmäinen voitto

Palloseura katkaisi tappioputken kotikaukalossa.

TPS - SaiPa 3-1 (0-0, 0-0, 3-1)

Turun Palloseura avasi uuden vuoden kotiottelulla Lappeenrannan SaiPaa vastaan. Välienselvittely oli kauden kolmas ja Palloseura lähti katkaisemaan seitsemän ottelun mittaiseksi venynyttä tappioputkea. Mustavalkoisten kokoonpanoon palasivat nuoret Leijonat sekä Juuso Pärssinen.

Perjantai-illan taisto alkoi TPS-merkkisesti. Alun painostuksesta huolimatta kiekko ei löytänyt tietään Juho Markkasen selän taakse ja pelikellon edetessä, myös lappeenrantalaiset saivat pelin juonesta kiinni. Tasaväkinen taisto ei tuottanut maaleja ja ensimmäisen erän jälkeen pukuhuoneisiin siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Tiukka ja tasaväkinen kamppailupelaaminen jatkui toisessa erässä. Palloseura oli pelin päällä ja siitä kertoivat torjunnat. Juho Markkanen kirjautti 10 torjuntaa, kun toisessa päässä Andrey Kareev joutui venymään vain neljän laukauksen tielle. Maaleja ei kuitenkaan nähty ja toiselle erätauolle siirryttiin niin ikään tasatilanteessa 0-0.

Kahden maalittoman erän jälkeen oli tullut aika rikkoa kuparinen. Vuoden ensimmäisestä vastasi kolmannen erän alussa Tyler Steenbergen. Ajassa 42:04 kanukkihyökkääjä laukoi kauden toisella maalillaan Palloseuran johtoon. Iloa ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä Oliver Okuliar tasoitti tilanteen rangaistuslaukauksesta ajassa 43:49.

Kun maalinteon makuun oli päästy, iski Jonne Tammela jo perjantai-illan kolmannen. Videotarkistuksen jälkeen Tammelan runkosarjan kahdeksas maali hyväksyttiin pelikellon pysähtyessä aikaan 46:33. Ottelun loppunumerot tyhjään maaliin viimeisteli Eetu Liukas, ajassa 58:05. Summerin soittaessa, valotaululla komeilivat 3-1 loppulukemat ja TPS:n paluu takaisin voittokantaan oli tosiasia.