Viikko päätökseen voitolla

Kuopion lauantai-ilta tarjosi tapahtumia!

KalPa-TPS 3-4 vl. (0-0, 1-2, 2-1, 0-0, 0-1)

Turun Palloseura iski Savon sydämeen viikon kolmannessa ottelussa ja isäntäjoukkueena toimi Kuopion KalPa. Viikon viimeisessä pistetaistossa tavoite oli selkeä; palata takaisin voittojentielle ja päättää viikko voittoisasti! Helppo iltapuhde ei kuitenkaan ollut tiedossa ja tapahtumia riitti Olvi Areenalla.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kovassa ilotulituksessa. Kuopiolaiset painoivat herkeämättä peliä mustavalkoisten päätyyn, mutta Lassi Lehtinen pysäytti hyökkäykset kerta toisensa jälkeen. Ensimmäisessä erässä Lehtinen kirjautti 12 torjuntaa, kun vastavuoroisesti toisessa päässä Juha Jatkola joutui venymään kiekon tielle vain kahdesti.

Ensimmäisen erän rummutuksen jälkeen toiseen kolmannekseen Seura luisteli uudella sykkeellä. Tapahtumarikas toinen erä lähti etenemään erikoisin askelin, sillä jo ensimmäisellä minuutilla Palloseura iski kiekon kotijoukkueen maaliin. Avausmaalia edeltänyt tilanne kuitenkin tarkistettiin videolta ja tuloksena oli 2+2 minuutin rangaistus korkeasta mailasta Mikael Pyyhtiälle.

Hetkeä myöhemmin Aarne Intonen karkasi alivoimalla läpiajoon ja nuorta hyökkääjää jouduttiin rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Intonen ei Jatkolaa onnistunut ohittamaan ja peliä jatkettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Tulostaululle kirjattiin ensimmäisenä mustavalkoisten maali ajassa 27.58. Juhani Jasu latasi Seuran johtoon ottelun ensimmäisellä mustavalkoisella ylivoimalla. Esityön avausmaaliin tekivät Jonne Tammela, sekä Mikael Pyyhtiä.

Koko ottelussa todistettiin yhteensä viisi ylivoimamaalia, joista kolme syntyi toisessa erässä. KalPa onnistui tasoittamaan tilanteen, kun pelikello oli edennyt yli ottelun puolivälin. Tasatuloksessa ei kuitenkaan toiselle erätauolle lähdetty, sillä Aarne Intonen sivalsi Seuran uudelleen johtoon kaksi minuuttia ennen summerin soittoa. Jonne Tammela kirjautti illan toiseen mustavalkoiseen ylivoimamaaliin toisen syöttöpisteensä.

Ottelun kolmannessa erässä Lassi Lehtinen jatkoi huikaisevia otteita ja KalPa hakkasi päätä seinään, jonka selässä oli numero 30. Aina ottelun viimeiselle kympille saakka edettiin Palloseuran johdossa, mutta lopulta kotijoukkue sai runtattua tasoituksen. Illan neljännestä maalista ei ehtinyt kulua kuin kaksi minuuttia ja tilanne oli muuttunut päälaelleen.

Seura ei kuitenkaan takaa-ajo asemasta lannistunut ja kipusi takaisin rinnalle reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Sebastian Stålbergin tekemä elintärkeä tasoitus syntyi tietenkin ylivoimalla, mutta Jonne Tammelalle ei tähän maaliin syöttöpistettä saatu.

Vauhdikas ja tapahtumarikas lauantai-ilta vedettiin pitkän kaavan kautta aina voittomaalikilpailuun saakka. Lehtinen pysäytti molemmat kotijoukkueen yritykset ja Seuralta onnistuivat Viljami Marjala, sekä Topias Haapanen!

Savon sydämessä viikko päätettiin voittoon numeroin 3–4 ja kaksi pistettä rikkaampana suunnaksi otettiin Turku!