TPS tarrasi kotietuun

Elmeri Eronen ratkaisi voiton jatkoajalla.

TPS - Kärpät 3-2 JA. (1-0, 1-0, 0-2, 1-0)

Sunnuntaina oli aika niputtaa runkosarja kotiotteluiden muodossa. Palloseuran ja Oulun Kärppien välinen ottelu Gatorade Centerissä tarjosi yleisölle tasaisen tiukkaa kiekkoviihdettä. Ottelun alussa Juuso Pärssinen palkittiin TPS:n koko kauden Kultaisena kypäränä sekä vietettiin hiljainen hetki taannoin menehtyneen TPS:n monikymmenvuotisen tilastomiehen, Seppo Salmisen muistoksi.

Lauri Marjamäen johtama kärppälauma luisteli ensimmäiseen erään kiivaalla jalalla ja jo ottelun alussa nähtiin muutama tulinen laukaus, jotka TPS-maalivahti Andrei Kareev torjui varmasti. Palloseura vastasi kuitenkin vahvasti ja ajassa 14:26 Juhani Jasu täräytti komealla laukauksellaan Seuran 1-0 johtoon. Maalin syöttöpisteet merkittiin Ruben Rafkinille sekä Eetu Liukkaalle. Ensimmäinen erä ei tarjonnut enempää maaleja ja erätauolle siirryttiin 1-0 lukemissa. Kareev venyi ensimmäisessä erässä 10 torjuntaan, kun taas Kärppien Joel Blomqvist nappasi kolme torjuntaa.

Toinen erä jatkui vauhdikkaana tarjoten tilanteita molemmissa päädyissä, toisen erän tilastomerkinnät avattiin Haapasen saatua koukkaamisjäähyn ajassa 23:34. Ylivoimalla Kärppiä ei onnistanut ja ottelun seuraava maali merkattiin kotijoukkueelle, kun Mikael Pyyhtiä jatkoi Jasun jäljissä laukoen taululle 2-0-lukemat. Maali syntyi ajassa 37:25. Maaliin ei merkitty syöttäjiä. Toisessa erässä ei syntynyt enempää maaleja ja pukuhuoneisiin siirryttiin kotijoukkueen 2-0 johdossa.

Kolmannessa erässä myös Kärpät pääsi maalintekemisen makuun. Ajassa 46:27 Tuukka Tieksola vastasi Kärppien kavennusosumasta, Ville Leskinen ja David Sklenickan avustuksesta. Kareev venyi useisiin hienoihin torjuntoihin, kärppälauman lähettäessä kiekkoja kohti TPS-maalia. Ajassa 59:02 Niklas Arell purki kiekon katsomoon ja joutui seuraamaan penkiltä, kun ilman maalivahtia maalia metsästäneet oululaiset toivat pelin tasoihin ajassa 59:18. Kärppämaalista vastasi Ville Leskinen. Syöttöpisteet Leskisen osumaan kirjauttivat Juhamatti Aaltonen sekä Mika Pyörälä. TPS sai loihdittua maalipaikan vielä aivan varsinaisen peliajan loppuun, mutta maalia ei syntynyt. Ratkaisua jatkoajalta lähdettiin hakemaan tulostaulun näyttäessä 2-2-tilannetta.

Jatkoajan toisella minuutilla vierasjoukkueen Ville Koivunen sitoi TPS-pelaajan jäähyn arvoisesti. Kotijoukkueen aikalisän jälkeen ottelun ratkaisua lähdettiin hakemaan mustavalkoisella ylivoimalla. Ylivoimaa ehti kulua minuutti, kun ajassa 62:29 Elmeri Eronen laukoi kiekon voimalla kärppämaaliin. Syöttäjiksi ottelun ratkaiseeseen maaliin merkattiin Vjatseslav Ushenin sekä Jaedon Descheneau. Dilrandaan soidessa katseet kääntyvät jo tiistaina koittavaan runkosarjan päätökseen Lappeenrannan Kisapuistossa. Voitolla SaiPasta kotietu olisi varma.