Tappara parempi avausfinaalissa

Tamperlaiset iskivät kaksi kertaa ylivoimalla, Seura kerran.

Tappara-TPS 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)

Kuten otsikkokin paljastaa, otti Tampereen Tappara keskiviikkoiltana ensimmäisen kiinnityksensä Suomen mestaruuteen.

Maalimäärältään niukka, mutta kuitenkin pelillisesti Tapparan hallitsema 60-minuuttinen päättyi kotijoukkueen eduksi lopulta lukemin 2-1.

TPS sai otteluun erinomaisen lähdön. Juraj Slafkovsky vei turkulaiset 1-0-johtoon reilun viiden minuutin kohdalla. Ylivoimaamaaliin syöttöpisteet Markus Nurmelle ja Ville Lajuselle.

Lähellä oli myös, että Seura olisi päässyt erätauon viettoon johtoasemassa, mutta ei kuitenkaan.

Anton Levtchin pudotuspelikevään ensimmäinen osuma syntyi ylivoimalla erän viimeisellä minuutilla ja Seuran kannalta luonnollisesti siihen ikävimpään, jopa kirvelevään ajankohtaan.

Maaliton toinen erä pysyi maalittomana erityisesti TPS-vahti Andrei Kareevin ansioista. Uralin lahja Turun Palloseuralle osoitti pysty- ja makuuasentotorjunnoillaan olevansa Liigan paras maalivahti. Siis ylivoimaisesti.

Päätöserässä ottelun ratkaisuksi riitti yksi maali. Sen niisti jälleen ylivoimalla Tappara ja Kristian Kuusela.

Kaiken kaikkiaan Tappara oli finaaliavauksessa hallitsevampi osapuoli etenkin hyökkäyspäässä. Seuran vastahyökkäyspelaaminen tuotti myös omat, käyttämisen arvoiset maalipaikkansa, mutta näin tällä kertaa.

Se, miten seuraavaksi käy, selviää lauantaina klo 17 alkaen Turussa. Silloin luvassa finaalien toinen näytös.