Taistelu ei riittänyt

Palloseuran jatkopelihaaveet murenivat Tsekissä.

Sparta Praha-TPS 3–2 (1–0, 1–1, 1–1)

Turun Palloseuran CHL-kiertue Keski-Euroopassa jatkui sunnuntaina Tsekissä. Mustavalkoiset kohtasivat Sparta Prahan A-lohkon neljännen kierroksen ottelussa. Palloseuralle tilanne oli tukalla, sillä pisteitä tarvittiin jatkopelihaaveiden pitämiseen elossa.

Joukkueet selvittivät paremmuuttaan ensimmäistä kertaa viikko sitten Turussa. Viime sunnuntain taisto kirjattiin voittolaukauskilpailun jälkeen tsekkiläisille lukemin 2–3. Palloseura lähti metsästämään illan ottelusta ensimmäistä voittoa tämän kauden CHL-kaukaloissa ja sitä kautta helpottamaan matkaa jatkopeleihin.

Palloseura tarvitsi tehokkuutta viikon päättävässä kamppailussa, jotta jatkohaaveet pysyisivät elossa. Kovan kolauksen haaveet kokivat jo ensimmäisessä erässä, kun Jakub Konecny vei kotijoukkueen johtoon. Osuman turvin ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Sparta Prahan yhden maalin komennossa.

Kun viisi ja puoli minuuttia oli toista erää pelattu, siirtyi kotijoukkue kahden maalin johtoon Jan Buchtelen toimesta. Vaikka Praha vyöryi kohti Eetu Anttilan vartioimaa maalia ei toisessa erässä kotijoukkueen lisämaaleja todistettu. Mustavalkoiset sen sijaan onnistuivat kavennuksessa erän loppupuolella.

Palloseuran illan ensimmäisestä vastasi Mitch Hults ylivoimalla samalla tavalla kuin viikko sitten kotiottelussa Sparta Prahaa vastaan. Kavennusosumaan esityön teki nuori puolustaja Jimi Suomi ja maalin ansiosta tulostaulu näytti toiselle erätauolle lähdettäessä lukemia 2–1.

Kolmannen erän alkuun mustavalkoiset tulivat kovalla sykkeellä, ja Markus Nurmi napautti pelin tasoihin vain kolmen minuutin pelin jälkeen. Osuma oli ensimmäisen tavoin ylivoimamaali, mutta Palloseuran epäonneksi hyvää oloa kesti vain minuutin verran.

Jakub Konecny pääsi iskemään illan toisellaan kotijoukkueen uudelleen johtoon vain minuutti Nurmen maalin jälkeen. Osuma jäi illan viimeiseksi ja loppulukemat kirjattiin numeroin 3–2. Tappion myötä piste-ero kasvoi liian suureksi ja jatkopelihaaveet CHL:ssä kariutuivat.

Palloseura kohtaa CHL-kaukaloissa vielä Växjö Lakersin, mutta ennen ruotsalaisten kohtaamista pyöräytetään käyntiin Liigan runkosarja. Palloseura kohtaa kauden ensimmäisessä ottelussa ensi viikon torstaina Rauman Lukon, Rauman Kivikylän Areenalla. Kotiotteluiden osalta Liiga käynnistyy tulevana lauantaina, kun

Tampereen Ilves saapuu Gatorade Centeriin.