Sport piti pisteet Vaasassa

Noa Valille ensimmäiset minuutit Liigassa!

Sport-TPS 6-3 (0-1, 4-1, 2-1)

Turun Palloseura kohtasi Vaasan perjantai-illassa Sportin. Mustavalkoiset saapuivat Vaasaan keskiviikkoiltana suoraan Saksasta ja torstaisen palauttelun jälkeen Jussi Ahokkaan ryhmä iski Risto Dufvan johtaman Sportin kimppuun! Tarkoituksena oli hakea täysi pistepotti, mutta kotijoukkue Sport oli toista mieltä yhdessä vaasalaisyleisön kanssa.

Ensimmäisessä erässä todistettiin yksi täysosuma. Avausmaali syntyi ajassa 6.23 ja osuman seurauksena Vaasan Sähkö Areena hiljeni! Mikael Pyyhtiä latasi Seuran johtoon Anthony Rechin, sekä Aleksi Anttalaisen esityöstä.

Pyyhtiän toimesta hiljennetty kotiyleisö sai toisessa erässä aihetta iloita. Kotijoukkue latasi toiseen erään yhteensä neljä maalia ja kokonaisuudessaan toinen 20 minuuttinen sisälsi 5 täysosumaa.

Arttu Ilomäki oli ainut mustavalkoisten maalintekijä ajassa 32.54. Antti Tuomiston ja Aarne Intosen petaama maali syntyi ylivoimalla, mutta kavennusta edelsi jo kolme kotijoukkueen maalia.

Toisessa erässä kotijoukkue tehtaili nopeaan tahtiin maalinsa. Kaksi ensimmäistä syntyi vain 18 sekunnin aikavälillä ja Ilomäen kavennuksen jälkeen pelikello ehti edetä vain vajaat viisi minuuttia. Toisen erän viimeisen maalin iski ajassa 37.23 Sportin Erik Riska. Samassa ajassa 17 vuotias Noa Vali luisteli Lassi Lehtisen tilalle tolppien väliin.

Ensimmäiset minuuttinsa Liiga-jäillä kirjauttanut Vali ei debyytissään antautunut kertaakaan. Siitä huolimatta takaa-ajo ei riittänyt pisteille, vaikka kolmannessa erässä tärkeän kavennuksen iski Jasse Ikonen ajassa 48.02. Tilanteessa 4–3 edettiin aina varsinaisen peliajan viimeisille hetkille asti, kunnes kotijoukkue onnistui iskemään kahdesti tyhjiin.

Loppulukemat Vaasan perjantai-illassa kirjattiin lopulta 6–3. Noa Vali kirjautti ensimmäisessä Liiga-ottelussaan peliaikaa yhteensä 21.31 ja torjuntoja kertyi seitsemän!

Seuran viikko huipentuu huomenna lauantaina kotikaukalossa satavuotisjuhlaottelun merkeissä Tampereen Ilvestä vastaan!