Seuran taistelu ei riittänyt Tampereella

Panokset tiistain kotiottelussa ovat TPS:n osalta maksimaaliset.

Tappara-TPS 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)

Turun Palloseuran tiistai-illan tehtävänkuva Gatorade Centerin neljännessä finaalissa on varsin selkeä; TPS:n on voitettava, mikäli Seura aikoo jatkaa finaalisarjaa Tapparaa vastaan.

Tähän asetelmaan päädyttiin maanantain kolmannen finaalin myötä, jonka Tappara vei kotikaukalossaan numeroin 3-1.

Kuten kaksi aiempaakin ottelua, noudatti maanantai-illan urheilullinen anti pienten marginaalien merkitystä. Ja tälläkin kertaa Tappara teki kyseiset pienet asiat Seuraa paremmin. Ei merkittävästi paremmin, mutta lopputuloksen kannalta riittävästi kuitenkin.

Tappara siirtyi ottelussa johtoon toisen erän 11. peliminuutin kohdalla, kun Veli-Matti Savinainen osui ylivoimalla.

Lisää harmitusta Seuralle satoi toisen erän loppuminuuteilla Otto Leskisen 2-0-maalin myötä.

TPS ei kuitenkaan taipunut. Seuran kavennus nähtiin päätöserässä vajaan viiden minuutin pelaamisen jälkeen. Asialla Jack Rodewald maalinedustalta.

Tämän jälkeiset ottelutapahtumat kuvasivat kenties koko maanantai-illan kiertokulkua: TPS piti kiekkoa, loi painetta, mutta ne todelliset tuhannen euron tai kalliimmatkin maalipaikat – ne jäivät odottamaan itseään.

Kovin kauan ei tarvitse odotella, sillä viimeistään tiistai-illasta alkaen on ryhdyttävä osumaan maalipaikoista Tapparaa paremmin. Tiistaina pelataan isoista asioista ja maksimaalinen panos on ainakin TPS:n osalta voiton kokoinen. Siihen myös uskotaan.

TPS-Tappara tiistaina klo 18.30. Seurassa ei ole tapana luovuttaa.