Seura nollasi HIFK:n

Helsinkiläiset törmäsivät turkulaiseen himoon ja "Uralin muuriin"

TPS-HIFK 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Yli 4000 katsojaa pääsi todistamaan lauantai-illan huumassa erittäin laadukasta ja viihdearvoltaan korkeaa Liiga-ottelua, kun TPS isännöi Helsingin IFK:ta.

Huumaa ei ainakaan vähentänyt kotijoukkueen jykevän vahva talkooilme, jonka myötä Seura nollasi helsinkiläiset vieraansa numeroin 4–0 (1–0 2–0,1–0).

Seura syöksyi lauantain odotettuun taistoon latautuneen nälkäisellä peli-ilmeellä. Avauserän osalta isäntien vauhti ei kuitenkaan kiihtynyt, vaan kotijoukkueella riitti työtä pikemminkin puolustussuuntaan.

Isännät onnistuivat kuitenkin leimaamaan illan ensimmäisen osuman, kun Juhani Jasu kuorrutti tulostaululle 1–0-lukemat erän lopussa. Maali oli Jasulle kolmas yhtä monessa ottelussa. Syöttöpisteet kapteenin maaliin kirjattiin Eetu Liukkaalle ja Topias Haapaselle.

Toisessa erässä kotijoukkue myllersi avauserää vahvemmin pelin päälle ja vieraita vietiin.

Kun toinen erä oli vanhentunut reilut kuusi minuuttia, kihautti Mitch Hults Seuran 2–0-johtoon Jaedon Descheneaun ja Elmeri Erosen esitöistä.

Ja lisää hunajaista löylyä seurasi reilut kaksi minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa uskoa omiinsa valoi Mikael Pyyhtiä ohjaamalla mustaa pussiin Markus Nurmen ja Juuso Pärssisen A la carte -tason esivalmisteluista.

Vaikka HIFK lisäsi painettaan erän edetessä, ei TPS:llä ollut mitään hätää pitää kiinni kolmen maalin johtoasemastaan.

Päätöserässä TPS:n maalilla kaikkiaan 32 torjuntaan venynyt ”Uralin muuri” Andrey Kareev piti tekemisellään huolen siitä, että kolmen sarjapisteen loppusijoitus paikka olisi lauantai-iltana Turussa. llan tähtiin kuulunut Kareev pysäytti erän edetessä muun muassa Jere Innalan rangaistuslaukauksen.

Ja kuin kirsikaksi hunajaleivoksen päälle, tähtäsi Eetu Liukas tyhjään HIFK-maaliin 4–0-loppunumerot samalla hetkellä, kun päätössummeri soi voiton merkiksi. Seuran neljännen maalin syöttäjinä toimivat Jasu ja Eronen.

Kiekkoviihde jatkuu Turussa jo sunnuntaina, kun TPS isännöi Lahden Pelicansia klo 17 käynnistyvässä ottelussa.