Seura ei juhlinut lauantaina

Tampereen Tappara vei pisteet Gatorade Centeristä.

TPS-Tappara 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Turun Palloseura kohtasi lauantai-iltana viikon toisessa ja samalla viimeisessä ottelussa Tampereen Tapparan. Kirvesrintojen isännöiminen Gatorade Centerissä oli ensimmäinen laatuaan tällä kaudella. Odotusarvot olivat korkealla ja asiaan kuuluvalla tavalla kauden ennätys yleisö kirjattiin uusiksi lauantaina.

Tasaväkiseksi kaavailtu ottelu oli odotusarvojen mukainen heti avauskiekon tippumisesta lähtien. Mitään ei annettu ilmaiseksi ja maalit tehtiin ensimmäisessä erässä melkein samanaikaisesti. Palloseura iski ensin ja vierailijat kuittasivat heti seuraavassa vaihdossa.

Illan ottelussa kultakypärää kantanut Juuso Pärssinen iski alkusoinnut ottelulle vartin pelin jälkeen. Nuori hyökkääjä nappasi kiekon Tapparan puolustukselta ja taituroi kiekon upealla tavalla ohi Christian Heljangon. Avausmaaliin ei syöttäjiä tarvinnut pöytäkirjaan merkata.

Mustavalkoista johtoa ei 5675 silmäparia ehtinyt kauaa juhlia, sillä vierasjoukkue tasoitti välittömästi seuraavassa vaihdossa. Waltteri Merelä ohitti Andrei Kareevin vain 18 sekunnin pelin jälkeen Pärssisen maalista. Tasoituksen seurauksena ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 1–1-tasatilanteessa.

Toisessa erässä pöytäkirjaan merkittiin vain yksi tilasto ja turkulaisten ikäväksi se oli maali Tapparalle. Brady Austin laukoi kiekon Palloseuran verkkoon Kareevin ollessa voimaton kovan maskipelaamisen armoilla.

Kolmannessa erässä vierasjoukkueen maalitehtailu jatkui ja siinä missä Palloseuralle merkattiin kaksi rangaistusta, kirjattiin Tapparalle kaksi maalia. Kyle Platzer siirsi vierasjoukkueen kahden maalin johtoon ylivoimalla kolmen minuutin kohdalla ja illan viimeisen siirsi tyhjiin Waltteri Merelä. Loppulukemat Gatorade Centerissä kirjattiin 1–4.