SaiPa pisteli pisteille

Lappeenrannan lauantai-ilta ei ollut hunajainen.

SaiPa-TPS 3–1 (0–0, 1–0, 2–1)

Turun Palloseura matkasi viikon päätteeksi Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Kisapuiston illassa mielessä oli paluu voittokantaan, mutta kotijoukkueella oli sanansa sanottavana yhdeksän ottelun tappioputki niskassaan.

Tasainen ja tiukka vääntö alkoi heti kiekon pudottua jäähän, mutta maalipaikat olivat tiukassa. Ensimmäinen 20 minuuttinen ei täysosumia tarjonnut ja avausmaalia jouduttiin odottamaan aina toisen erän viidennelle minuutille.

Kotijoukkueen David McIntyre laukoi illan ensimmäisen ajassa 25.51. Osumasta kotiyleisö sai aihetta juhlaan ja kotijoukkue edun lähteä toiseen erään johtopaikalta.

Kolmas erä alkoi mustavalkoisten osalta suotuisasti, kun Jonne Tammela tasoitti tilanteen niin ikään viiden minuutin pelin jälkeen. Tasoitusmaaliin syöttöpisteet kirjasivat Johan Ivarsson, sekä ensimmäistä peliään TPS-paidassa pelannut Jaedon Deschenea.

Joukkueet etenivät rinnakkain aina ottelun lopulle saakka, kunnes Sergei Monakhov otti ratkaisun viitan harteilleen. Ajassa 57.07 venäläishyökkääjä ohitti maanmiehensä Andrei Kareevin ja vei kotijoukkueen uudelleen johtoon.

Palloseuran loppukiri ei onnistunut tuottamaan tulosta ja Juho Markkasen selän taakse kiekko ei enää tietään löytänyt. Ville Petman viimeisteli loppulukemat 3–1 tyhjään maaliin neljä sekuntia ennen päätössummerin soittoa. Kolme pistettä jäi Lappeenrantaan ja SaiPa katkaisi samalla yhdeksän ottelu mittaiseksi venyneen tappioputken.