Pyyhtiä paistoi Pelicansin hunajassa

Turun Palloseuran suloisen voitokas viikonloppu sai jatkoa sunnuntai-iltana kotikaukalossa Lahden Pelicansia vastaan.

TPS-Pelicans 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)

Seura riipaisi viikon pakettiin maukkaalla 4–1-voitolla lahtelaisista ja kasvatti eroa sarjataulukossa takana oleviin joukkueisiin juuri sopivasti kevään runkosarjan mahdollisimman korkeita sijoituksia silmällä pitäen.

Sunnuntain ottelu ei jää jälkipolvien muisteloihin unohtumattomana klassikkona. Pelilliset hienoudet ja taiston intensiteetti eivät yltäneet esimerkiksi lauantai-huumassa pelatun TPS-HIFK-ottelun tasolle.

Pelicansin paiston ”pääkokkina” toimi kaikilla paistomittareilla mitattuna TPS-hyökkääjä Mikael Pyyhtiä.

Vieraiden Aleksi Laakson liipaiseman johtomaalin jälkeen hellan ääreen asteli Mikael Pyyhtiä ja linnun sulat alkoivat pöllytä hunajamarinadin valmistuessa Gatorade Centerin uumenissa.

Pyyhtiä tasoitti lukemiksi 1–1 ylivoimalla Ville Lajusen ja Markus Nurmen esivalmisteluista, kun pelikello näytti aikaa 13.03.

Lisää seurasi reilu minuutti myöhemmin, kun Pyyhtiä iski toistamiseen. Pelicansin kypsyysastetta nostivat syöttöpisteillään Juuso Pärssinen ja Elmeri Eronen.

Ottelun toisessa erässä ei maaleja nähty. TPS toki loi käyttökelpoisia maalipaikkoja Pelicansin tolppien väliin, mutta lisäosumat jäivät odottamaan kolmannen erän lopullista maustamista ja esillepanoa.

Osumia nähtiin päätöserässä kaikkiaan kaksi ja mikä mukavinta, molemmat kirjattiin kotijoukkueelle.

Jonne Tammelan 3–1-maali syntyi, kun kolmatta erää oli pelattu reilut viisi minuuttia. Syöttöpisteille kiirehtivät Aarne Intonen ja Lajunen.

Michelin-kokin varmuudella kaukalon tapahtumia maustaneella Pyyhtiällä oli vielä kuitenkin yksi toimenpide suorittamatta: Pyyhtiän kolmas maali ja Liiga-uran ensimmäinen kypärätemppu toivat Seuran pitopöytään jälkiruoaksi kolme maukasta sarjapistettä.

TPS nousi voitollaan sarjataulukon seitsemännelle sijalle. Eroa pudotuspelien kotietuun on tällä hetkellä viisi pistettä.

Seuran ottelut jatkuvat ensi torstaina Lahdessa Pelicansin vieraana ja lauantaina on puolestaan vuorossa kotiottelu Hämeenlinnan Pallokerhoa vastana klo 17 alkaen.