Pitsiturnaus pakettiin Raumalla

TPS hävisi Pitsiturnauksen finaalissa Porin Ässille 0-1.

Palloseuran Pitsiturnauksen ensimmäinen kamppailu Vaasan Sportia vastaan alkoi tasaisissa merkeissä. Ottelun avauserän ykkösnimi oli TPS:n maalilla vakuuttavasti torjunut Eetu Anttila.

Maalittoman avauserän jälkeen TPS pääsi hieman Sportin niskan päälle ja Palloseuran avausmaali näki päivänvalon. Lauri Korpikoski nousi taidokkaasti oikealta laidalta ja antoi maalin takaa syötön Topias Haapaselle, joka naulasi taululle 0-1. Sport haki ottelun lopussa tasoitusmaalia ilman maalivahtia, mutta TPS kesti ja näin ollen Pitsiturnauksen avausvoitto oli tosiasia.

Pitsiturnauksen perinteen kunniaksi jokaisen ottelun jälkeen lauotaan vielä rangaistuslaukauskilpailu. Mikael Pyyhtiä naulasi ratkaisevan rankkarin maaliin, ja näin ollen Palloseura veti tästäkin pidemmän korren.

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui SaiPa. Ottelu alkoi varsin fyysisissä tunnelmissa, ja jäällä nähtiin muutama napakka taklaus. TPS sai avauserässä kerran kiekon SaiPan maaliin, mutta maali hylättiin maalivahdin häirinnän seurauksena. Toiseen erään mentiin tilanteesta 0-0, ja fyysinen kaava jatkui. Maalintekosektoreille oli vaikea murtautua, ja maalivahdit vakuuttivat molemmissa päissä.

Ottelun näkyvin hahmo oli Turun Palloseuran Aleksi Anttalainen, joka tarjoili toisessa erässä kenties turnauksen tyylikkäimmän taklauksen ja laukoi kiekon seuraavassa vaihdossa rimaan. Maalivahtikaksikko Lehtinen ja Helomaa piti maalinsa puhtaana, ja varsinainen peliaika päättyi tasan 0-0. Rangaistuslaukauksilla TPS:n Scott Kosmachuk astui esiin ja ratkaisi voiton Palloseuralle.

TPS sijoittui alkulohkonsa toiseksi, joten välierissä vastaan asettui Pitsiturnauksen isäntä Rauman Lukko. Ottelua oli pelattu vajaa viisi minuuttia, kun Palloseuran Arttu Ilomäki rokotti entistä seuraansa upean syöttökuvion päätteeksi. Ottelun avauserä oli hieman rikkonainen, ja jäähyjä tuli molempiin suuntiin. TPS siirtyi ottelussa 0-2 johtoon, kun Aarne Intonen sivalsi kiekon maalin edestä ohi Lukkovahti Artem Zagidulinin. Lukko ei avauserässä tolppaa lähemmäs päässyt ja tauolle mentiin Palloseuran 0-2 johdossa.

Toisessa erässä Lukko kavensi tilanteeksi 1-2, maalintekijänään Samuli Piipponen. TPS:n toisen erän jäähyily kostautui, ja Lukon Josh Kestner niittasi ottelun tasoihin toisen erän puolessa välissä. Tasainen välierä huipentui Scott Kosmachukin tarkkaan rannelaukaukseen ja TPS eteni Pitsiturnauksen finaaliin.

Finaalissa vastaan asettui Porin Ässät. Avauserä oli maaliton ja tunnusteleva. Ässät kävi toisen erän alussa erittäin lähellä, jopa maaliviivalla asti, mutta 0-0 säilyi taululla. Toinen erä eteni tasaisissa merkeissä. Lopulta Ässien Niklas Appelgren pääsi läpiajoon eikä erehtynyt. Ässät piti johtonsa loppuun saakka ja juhlii Pitsiturnauksen mestaruutta 2022.