Pisteetön perjantai

Rauman Lukko nappasi kauden ensimmäisen voiton mustavalkoisista.

Lukko - TPS 4-2 (1-1, 2-0, 1-1)

Turun Palloseura kohtasi hallitsevan mestarin Rauman Lukon perjantai-iltana Kivikylän Areenalla. Kamppailu oli jo kauden neljäs ja samalla viimeinen ennen joulutaukoa. Mielessä oli tappioputken katkaiseminen ja samalla neljäs voitto runkosarjan keskinäisistä kamppailuista Lukon kanssa.

Ottelu alkoi turkulaisten kannalta suotuisasti, kun vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen viime kaudella Suomen mestaruuden Lukossa voittanut Jonne Tammela kuritti vanhaa seuraansa. Illan ensimmäiseen ja Tammelan kauden kuudenteen syöttöpisteen kirjautti Jaedon Descheneau.

Johtoasemassa peli eteni neljä minuuttia, kunnes Lukon Samuli Piipponen tasoitti puntit. Tasoitusmaalin syöttöpisteen kirjautti illan tehomies Vili Saarijärvi, joka oli mukana kolmessa Lukon maalissa perjantai-iltana. Seuraava maalia jouduttiin kuitenkin odottamaan toisen erän neljännelle minuutille.

Toiseen erään lähdettiin tosiaan tasatilanteessa, mutta Linus Nyman laukoi kotijoukkueen johtoon ajassa 24.18. Saarijärvi kuittasi johto-osumaan toisen syöttöpisteensä ja nuori puolustaja jatkoi pistetehtailua myös Lukon seuraavassa maalissa. Tällä kertaa vain maalintekijänä.

Kivikylä Areenan pelikellon näyttäessä aikaa 36.23 laukoi Saarijärvi kiekon vastustamattomasti ohi Andrei Kareevin ja muutti tilanteeksi 3–1. Samaisista lukemista lähdettiin toiselle erätauolle ja Palloseura oli pakotettu takaa-ajoon heti kolmannen erän alusta.

Kiri sai hyvän käänteen viiden minuutin kohdalla, kun lainasopimuksella TPS-paidassa pelannut Roni Allén laukoi niin ikään vastustamattomasti kiekon Lukko-maaliin. Syöttöpisteet kavennukseen kirjattiin Samuli Vainionpäälle, sekä myös lainasopimuksella pelanneelle Aleksi Matinmikolle.

Kavennuksen jälkeistä tarvittavaa tasoitusta ei kutenkaan saatu aikaiseksi ja lopullisen niitin iski Lukon jenkkihyökkääjä Scott Pooley. Kaksi minuuttia ennen summerin soittoa Pooley laukoi kiekon tyhjään maaliin ja sinetöi loppulukemiksi 4–2.