Pisteetön ilta Tampereella

Kalle Väisäsen ylivoimamaali ei riittänyt Tampereen tiistai-illassa.

Ilves-TPS 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)

Turun Palloseura kohtasi tiistain Liiga-kierroksen ainoassa ottelussa Tampereen Ilveksen. Tampereella Seuraa odotti kauden aiemmasta keskinäisestä väännöstä sisuuntunut Ilves. Erittäin tiukaksi ja tasaiseksi uumoiltu kamppailu vastasi odotuksia ja tiistai-illassa marginaalit olivat pienet.

Tiukan ja tasaisen näytöksen ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty, vaikka ylivoimaa pyöritettiinkin kahteen otteeseen.

Ottelun toisessa erässä pöytäkirjaan merkittiin tiistai-illan ensimmäinen täysosuma, kun Ilveksen Henrik Haapala rankaisi ylivoimalla. Osuma jäi toisen 20 minuuttisen ainokaiseksi ja kolmatta kohti lähdettiin maalin takaa-ajo-asemassa.

Toisen erän ja samalla koko ottelun puhuttavin tilanne oli Kasper Koskisen suihkukomennus. Nuori hyökkääjä törmäsi Ilveksen veräjänvartijaan ja tilanteesta Koskiselle tuomittiin pelirangaistus. Suihkukomennukseen johtaneesta tärskystä huolimatta ilvesvahti Marek Langhamer pystyi jatkamaan pelaamista.

Kamppailun kolmas erä eteni kotijoukkueen maalin johdossa aina viimeiselle kympille saakka. Digitaalien näyttäessä aikaa 52:05, Kalle Väisänen astui esiin. Nuori hyökkääjä pääsi täräyttämään tasoittavan osuman ylivoimalla Ilves-neliön keskeltä.

Tasatilanne ei kuitenkaan ehtinyt kauaa vanhentua, sillä Ilveksen 18-vuotias hyökkääjä Samu Bau siirsi kotijoukkueen johtoon Liiga-uransa ensimmäisellä maalilla.

Seura lähti kirimään uudelleen maalin eroa kiinni, mutta Arttu Ilomäen saama rangaistus vaikeutti takaa-ajoa. Kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut ylivoimalla ja vastavuoroisesti Palloseura pääsi pyörittämään ylivoimaa kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista. Ylivoimalla vapauttavaa tasoitusosumaa ei kuitenkaan syntynyt ja aika pelikellossa kulki vääjäämättä kohti loppua.

Mustavalkoiset tehtailivat kolmannen erän loppuun potentiaalisen pyörityksen, mutta Langhamerin selän taakse  ei Seuran epätoivoksi löytynyt reittiä.

Tiistai-illan lopullisesta ratkaisusta vastasi Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi tyhjään maaliin. Summerin soittaessa loppulukemat Nokia Arenassa kirjattiin Ilvekselle 3-1.