Pisteet Poriin

Jos yhden erän vaan pelaat täysillä, niin sillä harvoin voitat jääkiekko-ottelun.”

TPS-Ässät 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

Turun Palloseura kohtasi Hannu Jortikan legendaottelussa Porin Ässät. Mustavalkoiset luistelivat historialliseen otteluun neljän pelin voittoputkessa ja viides oli tähtäimessä Jortsun kunniaksi. Seremonioiden tultua päätökseen ja kiekon tiputtua jäähän, näytti vierasjoukkue kuitenkin kyntensä ja iski Seuran kimppuun kovalla intensiteetillä.

Vierasjoukkue ei ollut vielä risteilytunnelmissa, vaan Pata iski heti ensimmäisestä erästä alkaen kovaa Palloseuran kimppuun. Taistelupitoinen vääntö eteni käsi kädessä aina ensimmäisen erän viimeisille minuuteille saakka, kunnes Alexander Ruuttu vei porilaiset johtoon.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi ja 40 peliminuutin jälkeen tulostaululle oli lisätty vain yksi maali. Ässien Dominic Turgeon oli vastuussa siitä, että osuma lisättiin valotaulun oikealle puolelle. Kolmanteen erään lähdettiin siis kahden maalin takaa-ajo asemasta.

Jussi Ahokas pumppasi toisella erätauolla sykettä Seuran tekemiseen ja kolmannessa erässä nähtiin nälkäinen Palloseura. Pelin virtaus vietiin Ässien päähän ja erän puolivälissä saatiin palkinto. Teemu Kivihalme napautti Tepsin tulostaululle Ruben Rafkinin esityöstä pelikellon pysähtyessä aikaan 49.54.

Kolmannen erän viimeinen kymppi oli kovaa takaa-ajoa ja kirivaihde oli pohjassa, mutta vierasjoukkue taisteli. Viimeisenä päävastuksena toimi tolppien välissä Niklas Rubin, joka ei antautunut enää kertaakaan Gatorade Centerin paineen alla.

– Jos yhden erän vaan pelaat täysillä, niin sillä harvoin voitat jääkiekko-ottelun, linjasi Jussi Ahokas ottelun päätyttyä.

Täten loppulukemat lauantai-illassa kirjattiin 1–2. Kolme pistettä Poriin ja Seuran voittoputki poikki.