Pisteet Pelicansille

Perjantai-ilta ei tarjonnut riemunkiljahduksia.

TPS - Pelicans 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

Turun Palloseura kohtasi perjantai-iltana isojen pisteiden ottelussa Lahden Pelicansin. Välienselvittely oli runkosarjan toiseksi viimeinen kotiottelu ja Gatorade Centerissä panokset olivat korkealla. Molemmat joukkueet tarvitsivat pisteitä ja voiton merkitys kevättä silmällä pitäen oli valtaisa.

Vierasjoukkue Pelicans avasi perjantain maalihanat ylivoimalla kuuden minuutin kohdalla. Avausmaalin tekijäksi kirjattiin videotarkistuksen jälkeen vierailijoiden kultakypärä Lukas Jasek. Pitkän tarkistuksen jälkeen hyväksyttyyn osumaan syöttöpisteet kirjattiin Jiri Smejkalille, sekä Iikka Kangasniemelle.

Palloseura onnistui kotiyleisön riemuksi tasoittamaan kamppailun ensimmäisen erän lopulla. Mustavalkoisten avausmaalista vastasi maalijyvästä kiinni saanut Tyler Steenbergen. Jack Rodwaldin ja Eemil Viron alustaman maalin myötä erätauolle lähdettiin 1–1-tasatilanteessa.

Toiseen erään tultaessa Pelicansin maalille luisteli Jasper Patrikainen. Nuori maalivahti korvasi lahtelaisten tolppien välissä aloittaneen Patrik Bartosakin. Maalivahdin vaihdos ei kuitenkaan aiheuttanut vierailijoille ongelmia, sillä Patrikainen piti maalin puhtaana varsinaisen peliajan loppuun asti.

Andrei Kareevin vartioimaan maaliin kiekko sen sijaan löysi vielä kolmesti. Toisessa erässä Pelicans siirtyi johtoon vain 58 sekunnin pelin jälkeen Jiri Smejkalin toimesta ja Teemu Eronen vei lahtelaiset kahden maalin karkumatkalle ajassa 27.27. Kolmannessa erässä Brad Lambert teki pussinokkien neljännen ja nuoren hyökkääjän ylivoimamaalin myötä loppulukemat Turussa kirjattiin Pelicansin hyväksi 1–4.