Pisteet jäi Poriin

Tapaninpäivän taisto kirjattiin patapaidoille.

Ässät - TPS 5-1 (1–0, 2–1, 2–0)

Turun Palloseura kohtasi tapaninpäivänä Porin Isomäessä Ässät. Ottelu oli ensimmäinen joulutauon jälkeen ja samalla viimeinen vieraspeli ennen vuoden vaihdetta. Mustavalkoiset luistelivat tapaninpäivän tansseihin allaan neljä tappiollista ottelua, ja mielessä oli vain voittokantaan palaaminen. Patapaidoilla oli kuitenkin sanansa sanottavana typötyhjässä Isomäessä.

Ensimmäinen erä Porin sunnuntai-illassa piti sisällään yhden pöytäkirjamerkinnän. Jarno Kärki laukoi ottelun ensimmäisen maalin viidentoista peliminuutin kohdalla ja vei kotijoukkueen johtoon. Osuman seurauksena ensimmäiselle erätauolle lähdettiin patapaitojen johdossa.

Pelillisesti ensimmäinen erä oli Palloseuran hallussa, mutta toisessa erässä kotijoukkue sai enemmän otetta pelitapahtumista. Roni Sevänen lisäsi Ässien johtoa vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen ja Lenni Killinen laukoi patapaidat jo 3-0-johtoon tulostaulun näyttäessä aikaa 28.09.

Mitch Hults laukoi mustavalkoiset tulostaululle, kun toista erää oli jäljellä noin viisi minuuttia. Jenkkihyökkääjän tekemään kavennukseen syöttöpisteet kirjauttivat Mikael Pyyhtiä, sekä Jaedon Descheneau. Osuman ansiosta 40 peliminuutin jälkeen erätauolle siirryttiin numeroissa 3–1.

Kolmannessa erässä kirivaihdetta ei saatu silmään ja pata meni menojaan. Niklas Appelgrenin ja Eemil Erholtzin tekemien maalien lopputulemana summerin soittaessa tulostaulu näytti lukemia 5–1. Kolme pistettä jäi Poriin ja ensi viikon tiistaina Palloseura lähtee katkaisemaan viiden ottelun mittaiseksi venynyttä tappioputkea kotikaukalossa Tampereen Ilvestä vastaan.