Pisteet jäi Pohjanmaalle

Kauden ensimmäinen ottelu Vaasan Sähkö Areenalla ei kerryttänyt pistesaldoa.

Sport-TPS 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)

Turun Palloseura kohtasi viikon viimeisessä mittelössä Vaasan Sportin. Välienselvittely oli kokonaisuudessaan vasta runkosarjan toinen ja samalla kauden ensimmäinen Vaasan Sähkö Areenalla pelattu taisto. Pohjanmaalle Palloseura luisteli tappio niskassaan, mutta mielessä oli vain ja ainoastaan voittokantaan palaaminen.

Voiton metsästys ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä kotijoukkue onnistui ohittamaan Andrei Kareevin jo toisella minuutilla. Pelikello oli edennyt vasta minuutin ja 14 sekuntia, kun Olavi Vauhkonen siirsi vaasalaiset johtoon.

Vauhkosen avausmaalin jälkeen seuraavaa täysosumaa jouduttiin odottamaan toisen erän viidennelle minuutille. Eetu Liukas laukoi kauden viidennellä maalillaan Palloseuran tasoihin ajassa 25.13. Osumaan syöttöpisteet kirjattiin Niklas Arellille, sekä Ville Lajuselle.

Tasatilanne kesti kokonaiset 18 sekuntia, sillä kotijoukkue nokitti heti seuraavassa vaihdossa. Ruotsalaishyökkääjä Sebastian Stålberg laukoi Sportin uudelleen johtoon ja muutti tulostaululla tilanteeksi 2–1. Samaisessa tilanteessa siirryttiin toiselle erätauolle, sillä pöytäkirjaan ei toisessa erässä enempää merkintöjä tehty.

Kolmannen erän alkuun Palloseuralle siunaantui etsikkoaika ylivoiman merkeissä. Mustavalkoiset eivät kuitenkaan onnistuneet ohittamaan Rasmus Reijolaa Henrik Erikssonin kaksiminuuttisen aikana ja kotijoukkueen maalin johdossa edettiin aina viimeisille kympille saakka.

Sportin Aaro Vidgren pysäytti pelikellon aikaan 50.53 ja ero tulostaululla kasvoi kahteen. Mustavalkoisten takaa-ajo ei ottanut lähteäkseen ja kotijoukkueen 3–1-johto kesti aina päätössummerin soittoon asti. Vaasan Sport kuittasi voiton ja kolme pistettä jäi Pohjanmaalle.