Pisteet Helsinkiin

Torstai-illan taistossa riitti tunnetta.

TPS - HIFK 2-5 (0-1, 1-3, 1-1)

Turun Palloseura kohtasi tulikuumassa kamppailussa torstai-iltana Helsingin IFK:n. Taisto oli kauden toinen keskinäinen ja ensimmäinen kotikaukalossa. Runkosarjan odotetuimmasta välienselvittelystä odotettiin tunnepitoista ja sellainen siitä myös saatiin.

Vierasjoukkue HIFK hallitsi ensimmäistä erää ja avasi maalihanat vajaan viiden minuutin kohdalla. Olli Palolla ohjasi Otto Paajasen laukauksen ohi Andrei Kareevin ja vei ensimmäisen erän ainoalla pöytäkirjamerkinnällä vierailijat johtoon.

Jos ensimmäisessä erässä pöytäkirjaa ei kulutettu, niin toisessa erässä meno oli toinen. Toinen 20 minuuttinen piti sisällään neljä maalia, kaksi tappelua, sekä yhden ulosajoon johtaneen laitataklauksen.

Erän ainoasta TPS-maalista vastasi Jonne Tammela erän puolivälissä. Tammelan tekemää kavennusta edelsi Micke-Max Åstenin laitataklaus Eemil Viroon, minkä jälkeen Ruben Rafkin otti miehestä mittaa Åstenin kanssa. Tilanteen jälkeen Viro joutui jättämään kentän ja Rafkinille, sekä Åstenille tuomittiin ulosajot.

Toisen erän lopulla Samuli Vainionpää, sekä Otto Karvinen ottivat vielä yhteen. Kaksikolle tuomittiin niin ikään suihkukomennukset ja toiselle erätauolle kiivaan taiston jälkeen siirryttiin numeroissa 1–4.

Kolmanteen erään Eetu Anttila luisteli mustavalkoisten tolppienväliin. Viimeinen erä piti sisällään kaksi maalia ja toisen niistä teki TPS. Jonne Tammela iski illan toisellaan kavennuksen, mutta Eetu Koivistoisen maalin takia kavennus jäi laihaksi lohduksi. Loppulukemat Gatorade Centerissä kirjattiin vieraiden eduksi numeroin 2–5.