Piste vuoden viimeisestä

Porin perjantai-ilta tarjosi tapahtumia koko rahan edestä.

Ässät-TPS 4-3 vl. (1-3, 1-0, 1-0, 0-0, 1-0)

Seura matkasi kalenterivuoden viimeiseen koitokseen Satakuntaan. Porin Ässät odotti isäntäjoukkueen roolissa mustavalkoisten saapumista tulikuumaan Isomäen perjantai-iltaan. Tapahtumia ja tilanteita odotettiin, eikä niitä toden totta jäänyt vuoden viimeisestä pistetaistosta puuttumaan.

Isomäen illassa Seura pisti tuulemaan heti aloituskiekon tiputtua. Kaikki eivät olleet vielä edes ehtineet saapua halliin, kun ensimmäistä maalia jo juhlittiin. Arttu Ilomäki aloitti maali-iloittelut heti ottelun toisessa vaihdossa ja pysäytti pelikellon 39 sekunnin kohdalle. Ilomäki pääsi viimeistelemään avausmaalin upean syöttöketjun päätteeksi, missä arkkitehteina toimivat Vili Munkki, sekä Teemu Kivihalme.

Ensimmäinen erä oli täysin mustavalkoinen. Kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo 0–2. Ottelun ensimmäinen ylivoima ja kuten arvata saattaa maalintekijänä oli tuttu hyökkääjä numerolla 17. Kuumaakin kuumempi Scott Kosmachuk jälleen kerran kapellimestarina ylivoimalla.

Ensimmäinen erä eteni mustavalkoisissa merkeissä, eikä kaksi maalia riittänyt vielä mihinkään. Raudan ollessa kuuma, oli kolmannen täysosuman vuoro. Jonne Tammela kirjautti nimensä pöytäkirjaan ja tilanne alkoi tuntua vankalta.

Vankka tilanne koki kuitenkin kolauksen kaksi minuuttia ennen erän loppua. Ässien siirretyn rangaistuksen aikana Michael Dal Colle rauhoitti tilannetta pelaamalla kiekkoa alaspäin, mutta musta päätyi suoraan omaan maaliin, sillä Lassi Lehtinen oli ehtinyt jo vaihtopenkin puolelle. Lopulta maali kirjattiin Ässien maalivahti Niklas Rubinin nimiin.

Toisessa erässä kotijoukkue sai pelistä kiinni ja iski kavennuksen, kun ottelu oli ylittänyt puolivälin. Maali jäi erän ainoaksi ja kolmanteen erään lähdettiin yhden maalin välimatkalta.

Kolmannessa erässä patapaidat painoivat kiekkoa kohti Lehtisen vartioimaa maalia, ja kotiyleisön odottama tasoitus näki päivänvalon ajassa 53.47. Tasoitusosumaalia edelsi Ässien rangaistuslaukaus minkä Lehtinen kuitenkin hoiti totutun varmaan tyyliin.

Perjantai-illan ratkaisu haettiin lopulta pitkän kaavan kautta. Viiden minuutin jatkoaika ei tuonut ratkaisua ja voittolaukauksilla yksi maali riitti voittoon. Illan sankariksi nousi lopulta Ässien Will Graber ja loppulukemat Porin perjantaissa kirjattiin 4–3. Piste mukaan ja ensi vuonna jatketaan!