Pienten marginaalien lauantai

Voittoputki katkesi Helsingin IFK:n vieraana.

HIFK-TPS 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Lauantai-ilta Helsingissä ei usein tarvitse suurta pohjustusta. Ei myöskään tänään, sillä kahden kovan kohtaamisessa asetelmat olivat jo selvillä ennen kuin kiekko oli edes tippunut jäähän. HIFK isännöi Turun Palloseuraa ja sauna oli laitettu päälle jo hyvissä ajoin!

Mustavalkoiset lähtivät metsästämään jo kuudetta peräkkäistä voittoa, mutta vaikeasta alkukaudesta huolimatta kotijoukkueella oli sanansa sanottavana. Toki huomioitavaa oli myös se, että sarjasijoituksesta huolimatta helsinkiläiset olivat hävinneet kauden kotiotteluista vain yhden ennen lauantaita.

Kuuman ja kiivaan taiston ensimmäisessä erässä ei maaleilla juhlittu. Maalipaikat pysyivät tiukassa ja vaarallisia tilanteita ei kummassakaan päässä nähty.

Ottelun toisessa erässä kierrokset nousivat entisestään ja tilanteita alkoi syntyä kummassakin päässä. Ensimmäinen paraatipaikka syntyi kenttämestarin erikoisen kautta HIFK:n Micke-Max Åstenile, mutta Lassi Lehtinen veti tilanteessa pidemmän korren.

Kun maaleja syntyy, niin sitten niitä syntyy. Toisen erän maalit iskettiin noin kahden minuutin aikaikkunassa. Jonne Tammela aloitti maalinteon ajassa 35.43. Tammela polki itsensä läpiajoon saavuttaen Valtteri Pullin syötön ja ujutti kiekon ohi Roope Taposen!

Johtoasemassa ei kuitenkaan pelattu kuin hetki, sillä kenttämestari suosi jälleen kotijoukkuetta. HIFK:n Otto Salin pomputti tasoitusosuman nimiinsä ajassa 37.58.

Kahden erän jälkeen kolmanteen jatkettiin tasatilanteessa 1–1. Pelikello ei kuitenkaan ehtinyt edetä kuin 48 sekuntia ja ottelun kolmas maali oli tosiasia Helsingin jäähallissa. Mustavlkoisten ikäväksi osuman teki kotijoukkueen Sebastian Dyk.

Kolmannen erän loput 19 minuuttia Palloseura haki tasoitusosumaa, mutta kotijoukkue piti pintansa. Kiekkoa ei enää Taposen selän taakse saatu ja summerin soittaessa lukemat kirjattiin 2–1. Kuudes peräkkäinen voitto jäi saavuttamatta ja pisteet jäivät Helsinkiin pienten marginaalien puitteissa.