Otteluraportti: TPS–Sport 3–2

Palloseura jatkoi voittojen tiellä!

TPS–Sport 3–2 (1–1, 1–0, 1–1)

Lauantaina oli vihdoin aika avata uusi Liiga-kausi myös kotikaukalossa. Spektaakkelimaiseen perheotteluun vastustajaksi saapui Vaasan Sport. Kotiavaus oli houkutellut paikalle paljon yleisöä, tarkalleen ottaen 6667.

Maalinteon aloitti try-outin jälkeen vastikään sopimuksen tehnyt Jasper Lindsten. Lindsten kiersi maalin takaa yhdeksännellä peliminuutilla täräyttäen kiekon ohi Sport-maalia vartioineen Rasmus Reijolan. Syöttöpisteillä maalista palkittiin Viljami Marjala sekä Casimir Jürgens. Erä eteni mustavalkoisten komennossa, mutta aivan erän viime hetkillä vaasalaisten Aatu Aarnio pääsi yllättämään Filip Lindbergin laukomalla kiekon maaliin maskin takaa.

Turkulaisyleisö pääsi juhlimaan toista maalia toisessa erässä. Aidan Dudas huudatti yleisöä kylmän viileällä rangaistuslaukauksellaan. Dudas pääsi yrittämään rangaistuslaukausta vielä toistamiseenkin erän kuluessa, mutta tällä kertaa kanadalainen ei onnistunut.

Kolmannessa erässä Aatu Aarnio otti mallia Lindstenin maalista kiertäen maalin takaa laukomaan TPS-maalin eteen. Aarnion ensimmäisen maalin tapaan syöttäjinä kunnostautuivat Erik Brown sekä Johan Sundström. Mustavalkoisten vastaiskua saatiin odottaa kolmannen erän loppumetreille. Jürgens syötti maalin taakse, josta Markus Nurmi jakoi kiekon napakasti maalin edessä odottaneelle Petrus Palmulle. Palmu laukoo kiekon maaliin ja Palloseura otti johtoaseman pelin loppumetreillä. Tästä eivät vaasalaiset enää nousseet ja Palloseura juhli voittoa lukemin 3–2.

Palloseuran otteet Liiga-kaukaloissa jatkuvat heti ensi viikon keskiviikkona joukkueen matkatessa Ouluun, Kärppien vieraaksi. Kotikaukalossa pelataan lauantaina, kun mustavalkoisten vieraaksi saapuu Tampereen Ilves.