Otteluraportti: Kärpät–TPS 2–3 VL.

Äärimmäisen tasainen keskiviikkoilta kääntyi Palloseuralle!

Kärpät–TPS 2–3 VL. (1–0, 0–1, 1–1, 0–0, 0–1)

Turun Palloseura pelasi keskiviikkoiltana Oulussa. Viikon ensimmäiseen peliin mustavalkoiset pääsivät lähtemään sarjataulukon ensimmäiseltä paikalta. Illan ottelussa Liiga-debyyttinsä pääsi pelaamaan Palloseuran lupaava nuori hyökkääjä Emil Hemming.

Illan ensimmäisestä maalista Oulun hämärtyneessä illassa vastasi Marko Anttila. Anttila pääsi siirtämään kiekon maaliin maalin edustalta Antti-Roikon näppärästä syötöstä.

Palloseuran maalisarake korkattiin puolestaan ottelun toisessa erässä. Mustavalkoisten ensimmäisestä maalista vastasi, kukas muukaan, kuin ensimmäistä Liiga-otteluaan pelannut Emil Hemming. Syöttäjinä Hemmingin uran ensimmäisessä maalissa onnistuivat niin ikään nuoret Sisu-Petteri Lehtonen sekä Vili Munkki.

Lähes puolituntia kestäneen tasatilanteen rikkoi kotijoukkue Kärpät. Ajassa 49:29 maaliviivan ylitti Victor Berglundin maalia kohti lähettämä kiekko. Palloseuran lukuisista laukauksista huolimatta tasoitusmaali oli tiukassa. Kolmannen erän lopussa ottelu taukosi hetkeksi, kun Julius Junttilan luistin osui ikävästi Filip Lindbergin käteen, mutta maalivahti pystyi kuitenkin jatkamaan ottelun loppuun.

Hetkeä myöhemmin oli Palloseuran 2–2-tasoituksen aika! Jimi Suomi syötti kiekon Petrus Palmulle hakeutuen itse vapaaseen paikkaan, Palmu palautti kiekon Suomelle, joka laukoi kiekon ilman esteitä maaliin. Ratkaisumaalia varsinaisella peliajalla mustavalkoiset eivät kuitenkaan onnistuneet tekemään ja ratkaisua lähdettiin etsimään jatkoajalta.

Jatkoajalla Kärpät pääsi kolmesti läpiajoon, mutta Lindberg oli mustavalkoisten maalinsuulla vankkumaton.

Ottelun ratkaisu siirtyi vielä toistamiseen. Voittomaalikilpailussa onnistumiset sekä Aidan Dudasille että Markus Nurmelle. Puhumattakaan Filip Lindbergistä, joka ei antautunut kertaakaan rangaistuslaukauksilla.

Palloseura pelaa viikon toisen ottelun lauantaina kotikaukalossa, kun Tampereen Ilves saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Gatorade Centeriin.

Liput Pihlajalinnan isännöimään Ilves-otteluun voit ostaa TÄÄLTÄ!

Artikkelin kuva: Jussi Määttä