Otteluraportti: JYP–TPS 2–3 JA.

JYP ei antautunut helpolla – Palloseuran voitto venyi jatkoajalle.

JYP–TPS 2–3 JA. (1–1, 0–1, 1–0, 0–1)

Turun Palloseuralla oli kunnia vierailla seuroista ensimmäisenä 100-vuotisjuhlakautta viettävän JYPin luona. Liiga-kauden ensimmäinen ottelu oli tasainen ja tarjosi jännitystä illan loppuun asti.

Ottelu lähti liikkeelle mustavalkoisten kannalta mollivoittoisesti. Ottelun ensimmäisellä minuutilla TPS:n Aidan Dudas  joutui jäähyaitioon korkean mailan seurauksena. Juuri kun alivoimasta oli selvitty, ajassa 2:59 kotijoukkueen Giorgio Estephan iski kiekon TPS-maaliin.

Ensimmäisen erän lopussa oli TPS:n Liiga-kauden ensimmäisen maalin aika. Lauridsen toimitti kiekon siniviivasta kohti JYPin maalia ja paikalle löysi Aidan Dudas, jonka sai maalin nimiinsä. 1–1-tasoitusmaali syntyi ajassa 18:04.

Seuraava maali, myös se on Palloseuran. Toisen erän alussa saadun ylivoiman päätti Viljami Marjala napakalla rannelaukauksellaan. Syöttöpisteet ajassa 22:36 syntyneeseen maaliin merkittiin Aarne Talvitien ja Kalle Väisäsen nimiin.

Jyväskyläläiset metsästivät kaivattua tasoitusosumaa myrskyisästi, mutta takaa-ajon esteeksi nousi JYPin Mikko Petmanin suihkukomennus ottelun 48. peliminuutilla. Petman taklasi mustavalkoisten Kasper Koskista selkään ja videotarkistuksen jälkeen tuomio oli selvä. JYPin Reid Gardinerin sorruttua vielä poikittaiseen mailaan, pääsi Palloseura pian pelaamaan kahden miehen ylivoimalla. JYP kuitenkin kesti päällekkäiset rangaistukset, eikä TPS onnistunut maalinteossa koko viisiminuuttisen aikana.

Pian alivoiman jälkeen JYP jatkoi tasoituksen hakemista hurrikaanin tavoin. Ajassa 57:08 Juuso Puustinen onnistui yllättämään laukauksellaan TPS-maalia vartioineen Filip Lindbergin tasoituksen arvoisesti. Helppona ei kolmannen erän loppu jatkunut, sillä joukkuerangaistuksen seurauksena Palloseura joutui kestämään viimeiseen asti alivoimailla.

Enempää maaleja ei kuitenkaan varsinaisella peliajalla nähty ja ratkaisua lähdettiin etsimään jatkoajalta. Jatkoaikaa ei tarvinnut pelata kauaa, kunnes TPS sai kiekon haltuunsa. Jälleen Lauridsen lähettää kiekon siniviivalta kohti maalia. Petrus Palmu oli miehistä ensimmäinen ja venytti irtokiekon maaliin. Ottelun voittolukemat mustavalkoisille 2–3.

TPS pelaa seuraavan kerran jo ylihuomenna Hämeenlinnassa. Kotiyleisön edessä kausi avataan lauantaina, kun Vaasan Sport saapuu Palloseuran vieraaksi Gatorade Centeriin. Liput lauantain spektaakkeliin TÄÄLTÄ!

Artikkelin kuva: Jiri Halttunen /JYP