Mustavalkoinen ilta Helsingissä!

Yksi ilta, kaksi Seuran voittoa.

HIFK-TPS 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

Turun Palloseura lähti perjantaina Helsinkiin kahden joukkueen voimin, kun sekä Liiga- että U20-joukkueella oli ottelu Helsingin IFK:ta vastaan. Liigamiehistön osalta kyseessä oli runkosarjan viimeinen vieraskamppailu, jossa oli jaossa vielä pudotuspelien kotiedun kannalta tärkeitä pisteitä. TPS U20 sen sijaan jatkoi omaa puolivälieräsarjaansa voitto pohjilla.

Käydään ensiksi läpi tapahtumat Liigakaukalossa.

Ensimmäiseen erään luisteli selvästi päättäväinen Seura. Ensimmäistä maalia ei tarvinnut odottaa, kuin erän puoliväliin. Redbull-kypärää kantanut Viljami Marjala iski kiekon ylivoimalla maaliin Sebastian Stålbergin sekä Martin Johanssonin avustamana. Ensimmäiselle erätauolla siirryttiin mustavalkoisten 0-1 -johtoasemassa.

Toinen erä ei tuonut muutoksia voimasuhteisiin, vaikka kotijoukkue HIFK pääsikin kokeilemaan ylivoimaa pariin otteeseen.

Kolmannessa erässä helsinkiläiset aloittivat tasoitusmaalin hakemisen toden teolla, mutta Seuran maalilla ilmiömäisen ottelun pelannut Lassi Lehtinen ei antautunut. Mustavalkoinen vierasjoukkue ei kuitenkaan jäänyt odottamaan punaisten tasoitusta, vaan teki omat siirtonsa. Ajassa 47:59 Aarne Intonen ja Martin Johansson pelasivat loistavasti yhteen, jonka seurauksena Johansson laukoi kiekon maaliin merkkauttaen itselleen iltaan tehot 1+1. Palloseuran maali pysyi loppuun asti puhtaana ja TPS voittoon 0-2.

Samaan aikaan Nordenskiöldinkadun kellarissa Turun Palloseuran U20-joukkue latoi saman määrän maaleja pikkuhelsinkiläisten maaliin.

Ottelun kaikki maalit tehtailtiin toisessa erässä. Maalinteon aloitti IFK, kun Otto Salin siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon. Seura vastasi huutoon ja kaksi minuuttia myöhemmin Liigakaukalossakin esiintynyt Eemeli Saari tasoitti tilanteeksi 1-1. Turkulaiset eivät kuitenkaan olleet valmiita, vaan noin 12 minuuttia myöhemmin Frans Kulmala onnistui maalinteossa. Lopputulos hallin uumenissa 1-2. Voitolla Palloseura on ottelupallon päässä sarjan katkaisusta.

Kummankin joukkueen osalta matka jatkuu huomenna. U20 aloittaa päivän klo 12:30 Gatorade Centerissä ja Liigajoukkue paketoi oman runkosarjansa Kouvolan KooKoota vastaan samassa osoitteessa klo 17:00.