Lukko niukkaan voittoon

Rauman lauantai-illassa voittaja selvitettiin pitkän kaavan kautta.

Lukko-TPS 3-2 VL. (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Seura matkasi lauantaina Rauman Kivikylän Areenalle, missä isäntäjoukkueen roolissa odotti sarjakärki Lukko. Seura iski rakkaan vihollisen kimppuun alla voitto eiliseltä Hämeenlinnasta, kun taas raumalaiset luistelivat otteluun ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaksi peräkkäistä tappiota niskassa.

Erittäin tasaiseksi ennakoitu ottelu oli kaavailujen mukainen välittömästi siitä hetkestä lähtien kun kiekko tippui jäähän. Kamppailun molemmille erätauoille lähdettiin rintarinnan ja summerin soittaessa varsinaisen peliajan loppumisen merkiksi tilanne oli edelleen tasan. Rauman lauantai-illassa voittaja selvitettiin pitkän kaavan kautta.

Lauantai-illan maalihanat avasi kotijoukkue kolmen minuutin pelin jälkeen. Thomas Gregoire laukoman ensimmäisen maalin saattelemana Lukko johti ensimmäisen erän lopulle asti, mutta sitten Lauri Korpikoski astui esiin! Puolitoista minuuttia ennen summerin soittoa Jasse Ikonen pelasi kiekon Lukko-maalin eteen ja Korpikoski iski kahden pelaajan vartioinnista huolimatta kiekon ohi Artem Zagidulinin. Maalin ansiosta runsaslukuinen TPS-kannattajien ryhmä sai aihetta juhlaan ja toista erää kohti lähdettiin tasatilanteessa!

Toisessa erässä nähtiin ensimmäisen tavoin kaksi maalia. Kiekon tiputtua jäähän erän alkamisen merkiksi ehti pelikello edetä 16 minuuttia ja 38 sekuntia ennen kuin tilanne tulostaululla muuttui. Ruotsalaishyökkääjä Martin Johansson karkasi läpiajoon ja iski uransa ensimmäisen täysosuman Palloseuran paidassa! Johtomaaliin syöttäjiksi kirjattiin Valtteri Pulli, sekä Michael Dal Colle!

Ensimmäisessä erässä Seura tuli tasoihin aivan loppuhetkillä, mutta toisessa oli Lukon vuoro tehdä samainen temppu. Thomas Gregoire tasasi puntit 36 sekuntia ennen erätauon alkua ja kohti kolmatta lähdettiin lukemissa 2–2. Kolmannessa erässä ei maaleja nähty ja tämä tarkoitti sitä, että varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli edelleen tasan. Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta ja huomioitavaa oli se, että Lukko pääsi ylivoimalle minuutti ennen kolmannen erän loppua. Seura kuitenkin taisteli, eikä antautunut kotijoukkueen paineen alla!

Lauantai-illan voittaja haettiin eilisen tavoin voittolaukauskilpailusta. Kotijoukkueen laukojista onnistuivat Jere Karjalainen, sekä Sebastian Repo. Mustavalkoisten ainoa maalintekijä kilpailussa oli perjantain ratkaisija Mikael Pyyhtiä. Kahden onnistuneen yrityksen saattelemana voitto ja lisäpiste jäi Raumalle.

Viikon päästä on revanssin aika kotikaukalossa!