Kotiedun arvoinen voitto!

Palloseura löi rumat numerot taululle Lappeenrannassa

SaiPa-TPS 0-5 (0-1, 0-3, 0-1)

Turun Palloseura kohtasi tiistai-iltana runkosarjan viimeisessä ottelussa Lappeenrannan SaiPan.  Lappeenrannan illassa oli jaossa tärkeät pisteet. Palloseura oli varmistanut suoran playoffs-paikan jo Lappeenrantaan lähtiessä. Ottelussa oli kuitenkin asianmukainen panos, sillä playoffsien kotiedun saaminen oli Palloseuran omissa käsissä. Kahdella pisteellä TPS-HIFK -ottelusarja aloitettaisiin Gatorade Centerissä. SaiPa sen sijaan oli jäänyt pisteissä kauas 10. sijasta ja kyseessä oli joukkueen viimeinen ottelu ennen kesälomalla jäämistä.

Ottelun tilastomerkinnät korkattiin ensimmäisen erän kahdeksannella peliminuutilla, kun mustavalkoisten Jonne Tammela kampitti Saipa-pelaajan jäähyn arvoisesti. SaiPan ylivoima ei asettunut uomiinsa ja ajassa 9:51 Jack Rodewald laukoi kiekon maaliin alivoimalla, Eetu Liukkaan ja Ville Lajusen sadessa syöttöpisteet. Seuraavaa tilastomerkintää saatiin odottaa erän viimeiselle minuutille, kun Aarne Intonen ohjattiin jäähyaitioon tämän kampitettua Saipa-pelaajan. Erikoistilanneosumia ei tämän rangaistuksen aikana nähty ja joukkueet suuntasivat erätauolle vierasjoukkueen 0-1 johdossa.

Toinen erä oli tapahtumarikas. Ensiksi Niklas Arell jatkoi jäähyttelyä Tammelan ja Intosen jalan jäljissä ja noin viisi minuuttia myöhemmin, ajassa 25:21, sama mies, Niklas Arell avasi henkilökohtaisen maalitilastonsa näyttävällä läpiajo-osumalla. Sitten SaiPan oli aika jäähytellä. Kotijoukkueen Valtteri Lipiäinen ohjattiin suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta.  Viiden minuutin jäähyä istumaan mennyt Otto Hokkanen sai seurakseen myös Joel Olkkosen, joka sai kaksi minuuttia koukkaamisesta. Kahden miehen ylivoimalle pelannut Palloseura rokotti SaiPaa rikkeistä, kun ajassa 31:38 Mikael Pyyhtiä ohjasi Ville Lajusen laukauksen maaliin. Pyyhtiän maaliin toisen syöttömerkinnän sai joukkueen kultakypärää päässään pitänyt Markus Nurmi.

Samainen ykköskenttä pääsi tuulettamaan myös noin kuutta minuuttia myöhemmin, kun Nurmi laittoi kiekon pussiin Aarne Intosen esityöstä, ajassa 37:18.  SaiPa ei vielä tästäkään oppinut. Toisen erän viimeisellä minuutilla Oliver Okuliar taklasi Elmeri Erosen laitaan selän puolelta pelirangaistuksen arvoisesti. Erätauolle siirryttiin vierasjoukkueen 0-4 johdossa.

Runkosarjan viimeiseen erään SaiPa-maalille luisteli Kalle Variksen korvannut Cody Porter. Porter ei ehtinyt ottaa yhtään torjuntaa, ennen kuin Aarne Intonen sujautti ylivoimalla kiekon tämän vartioimaan maaliin. Syöttömerkinnät ajassa 42:40 syntyneeseen maaliin merkattiin Mikael Pyyhtiän ja Ville Lajusen nimiin. Viidennen maalin jälkeen myös TPS teki maalivahtivaihdoksen, kun Eetu Anttila luisteli mustavalkoisten maaliin hakemaan tuntumaa.

Ilman merkittävämpiä tapahtumia päästiin aina viimeisille kuudelle peliminuutille, kun Palloseuran Markus Nurmi taklasi matkalla päätyyn SaiPan kiekottoman pelaajan. Tuomariston neuvonpidon jälkeen Nurmi ohjattiin suihkuun ja viiden minuutin rangaistusta kärsimään joutui Vladislav Ushenin. SaiPan ylivoimalla ei tilannetta kaunisteltu ja runkosarja paketoitiinkin SaiPan osalta tylyin 0-5-lukemin. Kolmeen pisteen voitto toi Palloseuralle myös tavoitellun kotiedun.