Kolme pistettä Sportille

Niko Hovinen pysäytti Palloseuran.

TPS-Sport 2-3 (1-1, 1-2, 0-0)

Keskiviikkoiltana viikon kahdesta kotiottelusta ensimmäisessä TPS sai vieraaksi Vaasan Sportin. Lauantain ottelusiirron takia viimeisestä kamppailusta oli ehtinyt kulua jo viikko. Vaasalaisten kimppuun mustavalkoiset luistelivat tällä kaudella tutuksi tulleelta kärkipaikalta.

Opiskelijapeli alkoi Palloseuran kannalta huonoimmalla mahdollisella tavalla, kun kahden minuutin pelin jälkeen vierasjoukkue iski illan ensimmäisen maalin. Emil Johansson vei kotkapaidat johtoon Filip Riskan syötöstä pelikellon näyttäessä aikaa 2.05.

Toista tuhatta opiskelijaa ja sai kuitenkin aihetta riemuun yhdeksän minuuttia myöhemmin. Mikael Pyyhtiä ohjasi Ville Lajusen laukauksen ylivoimalla ohi Niko Hovisen. Tasoitusmaaliin syöttöpisteen kirjautti myös tänään ensimmäisen Liiga-ottelunsa Palloseuran paidassa pelannut Jonne Tammela.

Ottelun toisessa erässä vierasjoukkue Sport onnistui kahdesti ja mustavalkoisten maalisarake kohentui vain yhdellä. Kotkapaidat onnistuivat iskemään toisen erän kaksi ensimmäistä maalia. Olavi Vauhkosen ja Emil Johanssonin tekemät osumat ennen erän puoliväliä pistivät Ari Moisasen vaihtamaan Andrei Kareevin Eetu Anttilaan.

Maalivahdin vaihdon jälkeen verkko ei enää Palloseuran päässä soinut. Epäonneksi Niko Hovisen selän takaa kiekkoa jouduttiin kaivamaan vain kertaalleen ja tämä tarkoitti TPS:n jäämistä kahteen täysosumaan.

Toisessa erässä illan viimeisen maalin iski Markus Nurmi, joka katkaisi samalla pitkäksi venyneen maalittoman putken. Esityön kavennukseen tekivät Juuso Pärssinen, sekä Mikael Pyyhtiä. Maalin seurauksena loppulukemat maalittoman kolmannen erän jälkeen kirjatiin numeroin 2–3.

Nurmen maalin jälkeen Juuso Pärssinen pääsi vielä kokeilemaan tasoituksen tekemistä rangaistuslaukauksesta, mutta Hovinen veti pidemmän korren. Sport-maalivahti oli koko ottelun sankari ehtien kiekon tielle yhteensä 34 kertaa.