Kirvelevä näytös Vaasassa

Kuusi sekuntia erotti Seuran pisteistä.

Sport-TPS 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)

Vaasan Sport isännöi Turun Palloseuraa perjantai-iltana Vaasan Sähkö Areenalla. Välienselvittely oli back-to-back -sarjan ensimmäinen, sillä heti huomenna joukkueet mittelevät paremmuudesta Gatorade Centerissä. Lauantai tulee nopeasti ja katseet pitääkin kääntää välittömästi kotiotteluun!

Vaasan perjantai tarjoili tunnepitoisen 60 minuuttisen ja asetelmat on huomista varten haettu! Rangaistuksia jaettiin puolin ja toisin, mutta kotijoukkueelle puolet vähemmän kuin Seuralle. Mustavalkoisille tuomittiin jokaisessa erässä kaksi kahden minuutin jäähyä ja merkillepantavaa on myös se, että illan jokainen maali syntyi ylivoimalla.

Ottelun avausmaalin iski Sportin Janne Keränen, kun peliä oli pelattu 12 minuuttia ja 5 sekuntia. Kotijoukkueen johdossa ei kuitenkaan kauaa edetty, sillä Mikael Pyyhtiä pääsi rokottamaan kolme minuuttia myöhemmin! Molemmat osumat syntyivät kaava mukaillen ylivoimalla ja erätauko kutsui tasatilanteessa.

Myös toisen erän jälkeen tauko kutsui tasatilanteessa, sillä toinen 20 minuuttinen ei pitänyt sisällään täysosumia. Pitkään näytti myös siltä, että kolmas erä jää niin ikään maalittomaksi ja ratkaisua lähdetään hakemaan jatkoajalta tilanteen ollessa tasan 1–1.

Jatkoaikaa ei kuitenkaan koskaan tullut, vaikka varsinaisen peliajan viimeiselle kymmenelle sekunnille lähdettiin tasoissa. Tästä neljä sekuntia eteenpäin ja kotijoukkue juhli yhdessä vaasalaisyleisön kanssa maalia. Kiekkoa kaivettiin Lassi Lehtisen selän takaa toistamiseen ja ylivoimalla syntyneen johtomaalin jälkeen pelikelloon jäi vain kuusi sekuntia.

Sportin ruotsalaishyökkääjä Axel Holmströmin tekemän johto-osuman jälkeen mahdollisuudet olivat todella ohuet. Aikalisäkään ei auttanut Seuraa punnertamaan kuudessa sekunnissa tasoihin ja summeri soitti sen merkiksi, että pisteet jäivät Vaasaan numeroin 2–1.

Huomenna on toisen näytöksen vuoro Turussa! Joukkueet kohtaavat back-to-back -hengessä Gatorade Centerissä ja kiekko tippuu jäähän jo kello 16.00!