Kierre jatkui Kärppien vieraana

Raksilan lauantai-ilta: ulosajoja, rangaistuslaukaus ja jatkoaika.

Kärpät-TPS 4-3 JA. (0-1, 1-1, 2-1, 1-0)

Seura matkasi pohjoiseen Oulun Kärppien vieraaksi vain ja ainoastaan voitto mielessä! Joukkueet luistelivat iltaan tasapisteissä ja viimeaikaiset otteet niin Palloseuralla, kuin Kärpillä eivät mairitelleet kuntopuntarissa. Molemmat joukkueet halusivat voittaa ja lauantai-illan tulikuuma tunnelma hohkasi koko Raksilassa.

Varsinaisella peliajalla maaleja iskettiin vuorotellen. Ensimmäisessä erässä taiston ensimmäisen tehtaili loukkaantumisen jälkeen ison maalijyvän löytänyt Scott Kosmachuk. Martin Johanssonin, sekä Michael Dal Collen alustama avausmaali jäi erän ainoaksi ja toiseen kolmannekseen lähdettiin Seuran johdossa.

Toinen erä oli mustavalkoisille synkkä. Seuralle tuomittiin kaksi pelirangaistusta ja kotijoukkue pääsi kokeilemaan maalintekoa myös rangaistuslaukauksesta.

Neljän minuutin (24.11) pelin jälkeen Pavol Skalicky sai ulosajon päähän kohdistuneesta taklauksesta, ja pelikellon näyttäessä aikaa 46.56 tuomittiin yhtä iso rangaistus Niklas Arellille. Ruotsalaispuolustajan rangaistuksen syy oli polvitaklaus.

Rikkonaisen toisen erän aikana kotijoukkue pääsi kokeilemaan myös maalintekoa rangaistuslaukauksesta, mutta Lassi Lehtinen hoiti tilanteen tyylilleen uskollisena ilman vaikeuksia.

Toisessa erässä alivoimaa tahkottiin yhteensä puolet erästä, mutta kolmas erä kutsui silti Seuran johtoasemassa.

Kotijoukkue onnistui ensimmäisellä ylivoimalla kerran maalinteossa. Kasper Björkqvistin maalilla kärppälauma nousi tasoihin, mutta tasatilanne ei kuitenkaan kauaa vanhentunut, sillä kapteeni Juhani Jasu nokitti ja sivalsi Seuran takaisin johtoasemaan lähestulkoon heti seuraavassa vaihdossa.

Isäntäjoukkue pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla ja vain minuutin pelin jälkeen tilanne oli jälleen tasan. Kolmannessa erässä tasoitusosuman jälkeen Seura pääsi pyörittämään kahdesti ylivoimaa ja jälkimmäinen erikoistilanne ei ehtinyt kulua kuin 13 sekuntia, kun Kosmachuk latasi illan toisellaan mustavalkoiset jälleen johtoon.

Tasan kaksi minuuttia edellisestä ja Kärpät tasoitti jälleen. Vuorottelu asetelma vaihtui 3–3-tasoituksen jälkeen, sillä varsinaiselta peliajalta tuttua kaavaa noudattaen olisi Seuran pitänyt tehdä seuraava, mutta toisin kävi.

Kärppien Arttu Hyry laukoi kiekon jatkoajalla ohi Lehtisen ja pysäytti pelikellon aikaan 61.29. Tapahtumarikas taisto kirjattiin lopulta Kärpille numeroin 4–3 ja pohjoisesta tuliaisina mukaan lähti yksi piste.

Tappio oli viides peräkkäinen
Ensi viikolla jatketaan ja tehdään paluu voittokantaan; keskiviikkona Gatorade Centeriin vieraaksi saapuu Mikkelin Jukurit ja odotettu perjantai tuo tullessaan Helsingin IFK:n.