Kausi käyntiin voitolla

Palloseura haki täyden pistepotin Raumalta!

Lukko-TPS 3–5 (2–3, 1–1, 0–1)

Turun Palloseura kohtasi Liiga-kauden ensimmäisessä ottelussa hallitsevan mestarin Rauman Lukon. Mustavalkoiset suuntasivat Raumalle hakemaan revanssia viime kauden finaalivastustajasta. Tuore kausi ei jatkunut siitä mihin viimeksi jäätiin, sillä Kivikylän Areenalla runkosarjan ensimmäistä taistoa oli todistamassa yleisöä.

Liiga-kausi 2021-2022 polkaistiin käyntiin räväkästi ja ensimmäisessä erässä herkuteltiin maaleilla. Tyler Steenbergen aloitti tehtailun vain puolentoista minuutin pelin jälkeen ja Mitch Hults lisäsi mustavalkoisten johtoa vajaan neljän minuutin kohdalla.

Lukon Vili Saarijärvi laukoi kotijoukkueen tulostaululle, kun pelikello oli edennyt kahdeksan minuuttia. Maalin ero ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä Elmeri Eronen sivalsi turkulaiset uudelleen kahden maalin johtoon ajassa 12.30.

Ensimmäisen erän maalitehtailu ei päättynyt Erosen täysosumaan, sillä koijoukkue onnistui toistamiseen vielä pari minuuttia illan neljännen maalin jälkeen. Viisi täysosumaa riitti ensimmäiseen erään ja pukusuojiin siirryttiin lukemissa 2–3.

Toisessa erässä tunne ei vähentynyt, mutta maaleja nähtiin vähemmän. Molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen ja erän ensimmäisestä vastasi Juuso Pärssinen aivan hävyttömällä laukauksella. Mikael Pyyhtiän ja Kalle Väisäsen alustama osuma kirjattiin pöytäkirjaan ylivoimamaalina.

Mustavalkoisten kahden maalin johtoasemassa edettiin aina toisen erän loppupuolelle asti, kunnes Lukon paluumuuttaja Arttu Ilomäki siirsi kiekon ohi Andrei Kareevin. Kaksi maalia riitti toiseen erään ja 40 peliminuutin jälkeen valotaululla komeilivat lukemat 3–4.

Kolmannessa erässä laskusuhdanne maalien saralla jatkui ja viimeisessä erässä todistettiin vain yksi maali. Palloseuran maalin johto kesti aina erän viimeisille hetkille saakka, kunnes Markus Nurmi iski illan päättävän osuman ajassa 57.30. Loppulukemat kauden avausottelussa kirjattiin 3–5 täydet kolme pistettä lähti Turkuun!

Liiga-kausi jatkuu lauantaina ensimmäisen kotiottelun merkeissä Gatorade Centerissä, kun Tampereen Ilves saapuu vieraaksi!