Kaksi maalia riitti voittoon

Saksalaisjoukkue Pinguins Bremerhaven vei CHL-kauden avausottelun.

Turun Palloseura kohtasi perjantai-iltana Jääkiekon Mestarien liigan eli CHL:n avausottelussa saksalaisen Pinguins Bremerhavenin. Molemmille joukkueille kamppailu oli sarjan ensimmäinen ja saksalaisjoukkueelle kokonaisuudessaan ensimmäinen CHL-kentillä. Palloseura vastaavasti osallistui Jääkiekon Mestarien liigaan jo kuudennen kerran.

Ottelu oli molemmille kauden ensimmäinen virallinen kamppailu, jossa pelattiin pisteistä. Tunnelma oli odottava ja asetelmien haku alkoi heti kiekon pudottua jäähän. Ensimmäisen 20 minuuttisen aikana ei kuitenkaan täysosumia nähty ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisessa erässä Palloseura lisäsi painetta Bremerhavenin maalille, mutta koko ottelun hyvin pelannut Brandon Maxwell ei antautunut. Jenkkimaalivahti kirjautti toisessa erässä yhteensä 21 torjuntaa. Kiekkoa kaivettiin toisessa erässä kerran Maxwellin vartioimasta maalista, mutta Eetu Liukkaan ohjaama maali hylättiin korkean mailan seurauksena.

Liukkaan ohjaama hylätty maali syntyi vain hetki ottelun ensimmäisen maalin jälkeen. Bremerhavenin Stanislav Dietz vei vierailijat johtoon ylivoimalla ajassa 36.38. Osuman turvin vieraat lähtivät maalin johdossa toiselle erätauolle.

Kolmannessa erässä saksalaisjoukkue lisäsi johtoaan alivoimalla noin kuuden minuutin pelin jälkeen. Toinen maali, sekä Brandon Maxwellin huippuotteet auttoivat Bremerhavenin kestämään lopun vyörytyksen. Minuutti ennen summerin soittoa Filip Sandberg onnistui iskemään kavennuksen, mutta aika pelikellossa ei riittänyt tasoituksen tekoon.

Loppulukemat Gatorade Centerissä kirjattiin 1–2 ja kamppailun kiistaton sankari oli 57 torjuntaa kirjannut Brandon Maxwell. Mustavalkoisten taival CHL:ssä jatkuu sunnuntaina, kun Sparta Praha saapuu Turkuun!

Liput TPS-Sparta Praha -otteluun TÄÄLTÄ!