Iso voitto Raumalla

Kolmen pisteen voimin viikonlopun viettoon!

Lukko-TPS 2-4 (1-2, 0-1, 1-1)

Turun Palloseura kohtasi lauantai-iltana Rauman Lukon viikon viimeisessä koitoksessa. Vierailu oli samalla runkosarjan viimeinen Rauman Kivikylän Areenalle ja mustavalkoiset lähtivät tekemään paluuta takaisin voittojentielle eilisen 1–4-kotitappion jälkeen. Perjantaina kolme pistettä Gatorade Centerissä nappasi Lahden Pelicans.

Lauantai-ilta alkoi tunteikkaasti Janne Niskalan paidanjäädytysseremonian vuoksi, mutta jahka kiekko vihdoin saatiin jäähän ei tunne kaikonnut kaukalosta. Viime kauden finaalipari tarjosi täydelle Kivikylän Areenalle kiihkeän näytelmän ja panoksena toimi ei enempää eikä vähempää valtaisan isot pisteet.

Raumalle saapuneiden TPS-kannattajien riemuksi illan ensimmäisen täysosuman latasi Elmeri Eronen. Kymmenen minuutin aikamerkin ylityttyä 28 sekunnilla mustavalkoiset siirtyivät johtoon ja Erosen maaliin illan ensimmäisen syöttöpisteensä kirjautti ruotsalaispuolustaja Niklas Arell.

Vierasjohdossa ei kauaa kuitenkaan ehditty edetä, sillä kotijoukkue Lukon Mikko Petman toi raumalaiset tasoihin heti seuraavassa vaihdossa. Maalin jälkeen näytti pitkään, että ensimmäisellä erätauolla lähdetään tasatilanteessa, mutta Markus Nurmi oli erimieltä. Kultakypärä Nurmi veivasi kiekon ohi Artyom Zagidulinin tasan minuutti ennen summerin soittoa. Näyttävään maaliin näyttävän esityön teki ruotsalaispuolustaja Arell.

Ottelun toisessa erässä maalintekotahti taantui ja tulostaululle kirjattiin tasan yksi täysosuma. Maalin arkkitehtina mustavalkoisten onneksi toimi Aarne Intonen. Ylivoimamaalin ansiosta toiselle erätauolle siirryttiin Palloseuran kahden maalin johdossa.

Kolmanteen erään kotijoukkue Lukko sai toivoaherättävän alun, kun joukkueen kultakypärä Arttu Ilomäki kavensi kolmen minuutin pelin jälkeen. Osuma ei kuitenkaan auttanut raumalaisia uhrautuvan ja taistelevan TPS:n kynsissä. Maali jäi kotijoukkueen viimeiseksi, mutta mustavalkoiset onnistuivat vielä kertaalleen.

Illan viimeisen maalin nimiinsä kirjautti slovakkihyökkääjä Juraj Slafkovsky. Nuori superlupaus ohjasi Niklas Arellin laukauksen ohi Zagidulinin ja sinetöi lauantain numeroiksi 2–4.