Intonen upotti Växjön

Palloseura nappasi ensimmäisen voiton CHL-kaukaloissa!

TPS-Växjö 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

Turun Palloseura kohtasi tiistai-iltana CHL-kauden viidennessä ottelussa ruotsalaisjoukkue Växjö Lakersin. Mustavalkoiset lähtivät jatkamaan Liiga-kaukaloissa nähtyjä otteita ja metsästämään ensimmäistä voittoa tämän kauden CHL:ssä.

Kamppailu alkoi räväkästi ja ensimmäinen maali nähtiin jo toisella minuutilla. Ajassa 1.48 Aarne Intonen ohjasi Elmeri Erosen lähettämän laukauksen ohi Adam Ahmanin. Toisen syöttöpisteen avausmaaliin kirjasi Topias Haapanen.

Parhaan mahdollisen alun jälkeen mustavalkoiset sortuivat jäähyihin ja Växjö pääsi enemmän kiinni peliin. Erän kolmas alivoima koitui kohtaloksi, sillä Pontus Holmberg tasoitti tilanteen pelikellon näyttäessä aikaa 15.58.

Toiselle erätauolle lähdettiin Holmbergin tekemän maalin seurauksena tasatilanteessa numeroin 1–1. Erän loppua varjosti Samuli Vainionpään saama ulosajo päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Toisessa erässä vierasjoukkue painoi entisestään peliä Eetu Anttilan vartioimaa maali kohden, mutta maaleja ruotsalaisjoukkue ei onnistunut tekemään. Aarne Intosen into oli korkeimmillaan ja nuoren hyökkääjän maalinteossa ei ollut ongelmia.

Intonen sivalsi täydellisellä laukauksella mustavalkoiset johtoon, kun toista erää oli pelattu reilut viisi minuuttia. Osumaan syöttäjiksi kirjattiin Elmeri Eronen, sekä Valtteri Pulli! Maalin ansiosta toiselle erätauolle siirryttiin mustavalkoisten 2–1-johdossa.

Kolmannessa erässä vierailijat eivät onnistuneet käynnistämään kiriä tiukan TPS-puolustuksen toimiessa, viimeisenä lukkonaan Eetu Anttila. Ruotsalaisjoukkue jäi yhteen maaliin ja Eetu Liukas kaunisteli vielä tyhjään maaliin loppulukemat 3-1!