Ilves vei pisteet

Gatorade Centerissä pelattiin pitkästä aikaa yleisön edessä!

TPS-Ilves 2–3 (0–2, 2–0, 0–1)

Turun Palloseuran kausi iskettiin kotiotteluiden osalta käyntiin lauantai-iltana Gatorade Centerissä. Tampereen Ilves saapui vieraaksi runkosarjan ensimmäiseen kotiotteluun ja poiketen viime kaudesta katsomoon pääsi yleisöä. Gatorade Center raikasi jo ennen kiekon tippumista jäähän ja tunnelma kotiavauksessa oli taattu!

Molemmat joukkueet luistelivat otteluun räväkästi, ja yleisön siivittämänä intoa kaukalossa riitti. Kovasta painostuksesta huolimatta Palloseura ei onnistunut ensimmäisessä erässä ohittamaan Marek Langhameria, ja kotijoukkueen sarake tulostaululla näytti nollaa.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettäessä tulostaulun oikea puoli näytti kahta, sillä vierasjoukkue Ilves onnistui ohittamaan kahdesti Andrei Kareevin. Vierailijoiden maaleista vastasivat Santeri Virtanen kahdeksan minuutin pelin jälkeen, sekä Tuomas Salmela ajassa 15.33.

Mustavalkoiset luistelivat toiseen erään kahden maalin takaa-ajo asemassa. Pitkästä erästä huolimatta 25 sekuntia riitti. Kavennusosuman iski Juhani Jasu ajassa 26.07 ja seuraavan kerran Aleksi Anttalainen pysäytti kellot ja huudatti kotiyleisöä tulostaulun näyttäessä aikaa 26.32!

Kaksi maalia riitti niin ikään toiseen erään ja 40 peliminuutin jälkeen pukusuojiin lähdettiin 2–2-tasatilanteessa.

Torstai-iltana Raumalla Lukkoa vastaan maalinteko rauhoittui pelin vanhetessa ja niin kävi myös kotiavauksessa Gatorade Centerissä. Yksi maali riitti kolmanteen erään ja kotiyleisön ikäväksi osuma merkattiin vierasjoukkue Ilvekselle. Eemeli Suomi ohitti Kareevin, kun kolmatta erää oli pelattu 8 minuuttia ja 49 sekuntia.

Kamppailun viimeisellä kympillä tunteet kävivät pinnassa, mutta lisäosumia ei nähty. Loppulukemat runkosarjan ensimmäisessä kotipelissä kuulutettiin Iku Viitasen toimesta 2–3.

Palloseuran taistelu pisteistä jatkuu ensi viikon keskiviikkona Jyväskylässä, kun JYP isännöi mustavalkoisia.