Ilo vähissä kotivoitosta huolimatta

Dramaattinen ilta ratkaistiin voittolaukauskilpailussa

TPS-JYP 4-3 VL. (2-0, 1-1, 0-2, 0-0, 1-0)

Turun Palloseura kohtasi keskiviikkona Jyväskylän JYPin kotikaukalossa. Välienselvittely oli runkosarjan neljäs ja mustavalkoiset lähtivät tekemään paluuta takaisin voittojentielle. Joukkueet kohtasivat viimeksi viikko sitten Gatorade Centerissä ja silloin jyväskyläläiset olivat parempia lukemin 1–4. Kyse oli isoista pisteistä, mutta pelin merkitys elämän rinnalla laittoi ajattelemaan Turun keskiviikkoillassa.

Palloseura avasi maalihanat kymmenen minuutin pelin jälkeen Tyler Steenbergenin toimesta. Osuma syntyi ylivoimalla Juraj Slafkovskyn, sekä Vladislav Usheninin esityöstä. Slovakkihyökkääjä Slafkovsky oli alustamassa myös Palloseuran toista osumaa, jonka viimeistelijänä toimi Jack Rodewald. Maalien ansiosta ensimmäiselle erätauolle lähdettiin mustavalkoisten kahden maalin johdossa.

Toisessa erässä JYPin Patrik Siikanen jatkoi ensimmäisenä maalitehtailua. Vierailijoiden ensimmäinen osuma syntyi ylivoimalla ja aikakello pysähtyi 3 minuutin ja 33 sekunnin kohdalle. Ensimmäisen erän tavoin toisessa erässä nähtiin myös kaksi maalia ja 3–1-osumasta vastasi Mikael Pyyhtiä. Nuoren hyökkääjän kauden 17. täysosuma syntyi ylivoimalla, kun erää oli viisi minuuttia jäljellä.

Toisessa erässä jaettiin yhteensä 41 minuuttia rangaistuksia. Erän puhuttavin tilanne oli Vladislav Usheninin ulosajoon johtanut pelirangaistus potkaisemisesta. Jussi Ahokkaan miehistö taisteli uhrautuvasti kiekon tielle ja tylsytti vieraiden maalintekoyritykset. Viiden minuutin rangaistuksen aikana JYP ei onnistunut maalinteossa ja toiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 3–1.

Kolmannessa erässä JYP onnistui iskemään kaksi maalia ja sitä kautta viemään ottelun ratkaistavaksi varsinaisen peliajan ulkopuolelle. Viiden minuutin jatkoaika ei tuonut vielä ratkaisua, mutta lisäpisteen Palloseuralle ratkaisi Eetu Liukas voittolaukauskilpailussa. Nuori hyökkääjä oli ainut laukoja, kuka onnistui maalinteossa voittolaukauskilpailussa.

Voiton merkitys ihmiselämän rinnalla tuntui kuitenkin mitättömältä summerin soittaessa viimeistä kertaa. Ajatukset pyörivät vielä varsinaisen peliajan viimeisen minuutin tapahtumissa. JYPin Jan Scotka taklasi 39 sekuntia ennen päätössummeria Juuso Pärssistä kohtalokkain seurauksin ja keskiviikkoillan jääkiekko-ottelu tuntui enää toissijaiselta asialta.