Hakametsä hiljeni mustavalkoiseen sävyyn

Palloseura vei täyden pistepotin Hakametsän viimeisestä vierailusta!

Ilves-TPS 2–5 (1–2, 1–1, 0–2)

Turun Palloseura kohtasi perjantaina viikon päättävässä ottelussa Tampereen Ilveksen. Vierailu oli viimeinen Suomen vanhimmassa jäähallissa tamperelaisjoukkueiden areenan vaihdoksen takia. Mustavalkoiset lähtivät metsästämään voittoa historiallisesta kamppailusta ja samalla ensimmäistä voittoa tällä kaudella Ilveksestä.

Täyden pistepotin metsästys alkoi suotuisasti täpötäydessä Hakametsässä, kun Juuso Pärssinen vaimensi Tampereen ajassa 5.38. Perjantai-illan ensimmäiseen maaliin esityön tekivät Elmeri Eronen, sekä Mikael Pyyhtiä. Avausmaalista ehti kulua vain 33 sekuntia, kun Hakametsä hiljeni totaalisesti.

Markus Nurmi iski Palloseuran kahden maalin johtoon heti avausmaalin jälkeisessä vaihdossa. Keltavihreiden juhlat muuttuivat mustavalkoisiksi vain puolessa minuutissa, ja Palloseura vyöryi vyörymistään kohti Vadim Zherenkon vartioimaa maalia.

Erätauolle ei kuitenkaan lähdetty Seuran kahden maalin johdossa, sillä kotiyleisö sai lohtua Santeri Virtasen kavennuksesta. Kotiyleisö pääsi juhlimaan maalia pelikellon näyttäessä aikaa 14.16. Kavennuksen myötä ensimmäiselle erätauolle lähdettiin numeroissa 1–2.

Toisessa erässä maalinteon aloitti kotijoukkueen Miro Nalli. Pelikello oli edennyt puolivälin tuntumaan, kun tupsukorvat tasoittivat tilanteen ja huudattivat tamperelaisia. Huuto ei kuitenkaan pitkään kestänyt, sillä Aarne Intonen laukoi mustavalkoiset uudelleen johtoon vain reilu minuutti myöhemmin.

Mikael Pyyhtiän ja Tyler Steenbergenin petaaman maalin seurauksena kolmanteen erään lähdettiin niin ikään mustavalkoisten komennossa. Viiden minuutin aikamerkin kohdalla Mikael Pyyhtiä laukoi Palloseuran uudelleen kahden maalin johtoon. Nuori hyökkääjä kuittasi laadukkaalla laukauksella illan kolmannen tehopisteensä.

Kotijoukkue Ilves ei onnistunut täyden Hakametsän syleilyssä käynnistämään loppukiriä, eikä maaleja Andrei Kareevin selän taakse enää mennyt. Markus Nurmi sinetöi ottelun vielä tyhjään maaliin ja muutti historiankirjoihin jäävän kamppailun loppulukemiksi 2–5!