Ei pisteitä pohjoisesta

Seuran kova loppukiri jäi viimeistä osumaa vaille valmiiksi.

Kärpät-TPS 5–4 (1–1, 3–0, 1–3)

Turun Palloseuran pistetaistelu jatkui kahden viikon tauon jälkeen Oulun Raksilassa Kärppiä vastaan. Jussi Ahokkaan ryhmä matkusti Oulun Energia Areenalle Kuopiosta, missä oli tarkoitus pelata perjantaina, mutta koronatartunnan seurauksena KalPa ei saanut miehistöä jalkeille.

Vuoden toinen kamppailu ei alkanut toivotulla tavalla, kun kotijoukkueen Ville Leskinen ampui ottelun ensimmäisen maalin reilun kolmen minuutin kohdalla. Kotijoukkueen johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä Mikael Pyyhtiän ja Elmeri Erosen kombinaatio toimi ja tulos muuttui tasatilanteeksi.

Kaksi maalia riitti ensimmäiseen erään ja tilanne näytti toiveikkaalta toisen erän kolmannelle minuutille asti. Slovakkihyökkääjä Juraj Slafkovsky taklasi Kärppien Jaakko Niskalaa suihkukomennuksen arvoisesti ja kotijoukkue pääsi pyörittämään viisi minuuttia ylivoimaa.

Ison rangaistuksen aikana oululaiset onnistuivat iskemään kiekon kolme kertaa Eetu Anttilan selän taakse ja seitsemän minuutin pelin jälkeen Oulun Energia Areenan valotaulu näytti lukemia 4–1.  Ylivoimaosumat riittivät toiseen erään ja kamppailu näytti kutakuinkin ratkenneelta jo ennen viimeistä erää.

Palloseura luisteli viimeiseen erään kolmen maalin takaa-ajo asemassa. Tilannetta ei parantanut Saku Mäenalasen tekemä rangaistuslaukausmaali ja ero kasvoi jo neljään heti kolmannen erän alussa. Numeroissa 5–1 edettiin taiston viimeiselle kympille asti ja peli näytti lopulliselta.

Varsinaisen peliajan viimeiset neljä minuuttia pelattiin kuitenkin kaikkien ihmetykseksi maalin erossa. Tyler Steenbergen avasi Palloseuran kirin ajassa 51:23. Seuraavan osuman iski Ville Lajunen ylivoimalla ja vain hetken Lajusen maalin jälkeen Markus Nurmi toi turkulaiset jo maalin päähän.

Kauden kolmas välienselvittely kirjattiin kahden aikaisemman tavoin maalin erolla, sillä Seuran kova kiri jäi viimeistä osumaa vaille valmiiksi. Lopputulos Raksilan lauantai-illassa kirjattiin numeroin 5–4 ja pisteet jäivät Ouluun.