Ei kahta ilman kolmatta

Turun Palloseura palasi takaisin voittojentielle lauantai-iltana!

TPS-Lukko 4–2 (1–1, 1–1, 2–0)

Turun Palloseura kohtasi lauantai-iltana hallitsevan mestarin Rauman Lukon. Joukkueiden kohtaaminen oli kokonaisuudessaan jo kauden kolmas. Molemmat joukkueet lähtivät metsästämään paluuta voittojentielle.

Tunteikkaaksi otteluksi povattu finaaliuusinta alkoi kiivaissa merkeissä. Heti kiekon pudottua kamppailupelaaminen oli vahvasti läsnä. Pöytäkirjaan ei kuitenkaan kovasta pelaamisesta huolimatta kirjattu kuin kaksi rangaistusta, yksi molemmille.

Pöytäkirjaan merkattiin myös kaksi maalia ja niin ikään molemmille joukkueille. Gatorade Centerin yleisöä huudatti ensimmäisenä Mitch Hults. Jenkkihyökkääjä latasi kiekon suoraan Filip Sandbergin syötöstä ohi Lassi Lehtisen. Pelikello pysäytettiin aikaan 11.25.

Avausmaalista ei ehtinyt kulua kuin 34 sekuntia, kun vierasjoukkue tasoitti tilanteen. Lukon Pavol Skalicky ohitti toista Liiga-peliään pelanneen Eetu Anttilan. Maalin seurauksena ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 1–1.

Toisessa erässä nähtiin ensimmäisen tavoin kaksi maalia. Pavol Skalicky iski illan toisellaan vierailijat johtoon, kun pelikello oli edennyt 4 minuuttia ja 24 sekuntia. Tällä kertaa erätauolle ei kuitenkaan lähdetty Skalickyn maalin saattelemana, vaan toinenkin erätauko kutsui tasatilanteessa.

Illan neljännestä ja toisen erän tasoittavasta maalista vastasi Filip Sandberg. Aleksi Anttalainen lähetti laukauksen siniviivasta ja ruotsalaishyökkääjä onnistui laittamaan lapansa oikeassa kulmassa laukauksen tielle. Kiekko ohitti Lehtisen ja numerot tulostaululla muuttuivat tasatilanteeksi 2–2.

Lauantai-illan kolmanteen erään mustavalkoiset saivat parhaan mahdollisen alun. Kolmen ja puolen minuutin jälkeen Eemil Viro sivalsi kauden ensimmäisellä maalillaan Seuran johtoon! Viron tekemään johtomaaliin syöttöpisteen keräsi Ruben Rafkin.

Peli eteni maalin johdossa aina erän viimeiselle minuutille asti. Raumalaiset eivät onnistuneet ohittamaan aina vain kiekon tielle ehtinyttä Anttilaa ja vierasjoukkueen maalisaldoksi jäi kaksi. Ottelun viimeinen niitti syntyi ajassa 19.35, kun Ruskon Leijonanakin tunnettu Markus Nurmi laukoi kiekon tyhjään maaliin. Loppulukemat Turun lauantai-illassa kirjattiin 4–2!