Ässät parempi ratkaisuottelussa

TPS:n kausi päättyi
kirvelevään tappioon.

Ässät-TPS 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

TPS:n ja Ässien välinen pudotuspelisarja huipentui kolmanteen ja ratkaisevaan osaotteluun Porin West Areenalla torstaina. Voittajalle oli luvassa jatkopaikka Liigan puolivälieriin. Ottelusarjan kaksi ensimmäistä ottelua olivat osoittaneet, että tunne ja tasaisuus olisivat läsnä myös ratkaisevassa ottelussa.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja kummatkin joukkueet saivat aikansa ja paikkansa kiekon kanssa. Maaleja erässä ei nähty, vaikka Ässät pääsikin ylivoimalla kertaalleen pelaamaan.

Palloseura sai paremman alun toiseen erään. Mustavalkoiset rynnistivät ässäalueelle kerta toisensa jälkeen, mutta Ässien maalilla torjunut Niklas Rubin onnistui pysäyttämään vierasjoukkueen yritykset. TPS:n viime aikojen vahvasta ylivoimapelistäkään ei ollut apua ja erätauolle siirryttiin kutkuttavan tasaisissa 0-0 -numeroissa.

TPS sai kolmanteen erään salama-alun, kun ottelussa hyviä otteita esitellyt Teemu Kivihalme sivalsi kiekon maaliin Arttu Ilomäen syötöstä. Ässillä oli kuitenkin oma sanansa sanottavana ja ajassa 52:13 kotijoukkueen teholinki Derek Barach sytytti ylivoimalla syntyneellä tasoitusmaalillaan jo kertaalleen hiljenneen Porin West Areenan.

Tasatilanne murtui TPS:n kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla, kun ajassa 57:47 Ässien Jesse Joensuu vei kotijoukkueen 2-1-johtoon.

Seura ei kiivaista viime hetkistä huolimatta onnistunut tasoituksessa ja ottelu päättyi Ässien voittoon 2-1. Tulos tarkoittaa, että Porin Ässät jatkaa puolivälieriin ja TPS:n kausi päättyy.