Sitä makiata lissää

Palloseura voiton päähän välieristä!

TPS-HIFK 2-1 (1-0, 0-0, 0-1)

Turun Palloseura isännöi viikon päätteeksi Helsingin IFK:ta puolivälieräsarjan viidennessä kohtaamisessa. Ottelusarja oli tasan 2–2 ja mustavalkoiset lähtivät hakemaan kolmatta kiinnitystä päästäkseen voiton päähän välieristä. Koko Turku halusi sitä makiata lissää ja sitä myös oli luvassa!

Helsingin hiljennyksen jälkeen Jussi Ahokkaan ryhmä luisteli hurmiossa runsaslukuisen kotiyleisön syleilyyn. Yli seitsemäntuhatpäinen yleisö sai ensimmäistä kertaa aihetta juhlaan, kun Aarne Intonen laukoi kiekon ylivoimalla ohi Niilo Halosen!

Sunnuntai-illan toisen maalin merkitys korostui minuutti minuutilta, sillä pelikello eteni ja tilanne pysyi sitkeästi Palloseuran maalin johdossa. Intosen maalilla mustavalkoiset johtivat aina kolmanteen erään saakka, kunnes Artukaisissa oli luvassa lisää hunajaa!

Samuli Vainionpää täräytti kiekon aivan HIFK-maalin kattoon ja pysäytti pelikellon aikaan 52.28. Tällä päivämäärällä ja kellonlyömällä Palloseura siirtyi kahden maalin johtoon ja samalla kirjattiin Vainionpään kauden ensimmäinen täysosuma.

Vainionpään kauden ensimmäinen maali kirjattiin lopulta myös voittomaaliksi, sillä HIFK:n Eetu Koivistoinen onnistui pilaamaan Andrei Kareevin nollapelin kolmannen erän puolivälin ylityttyä. Kavennus oli kuitenkin vain pieni lohtu helsinkiläisille ja sunnuntai-illassa voitto kirjattiin Seuralle lukemin 2–1!

Ottelusarjan kuudes osaottelu pelataan tiistaina Helsingissä, missä sarja on katkolla Palloseuralle!