Ryöstöretki Nordikselle onnistui

Helsingin lauantai-illassa riitti tapahtumia!

HIFK-TPS 5-7 (0-4, 2-1, 3-2)

Turun Palloseuran taival kevään pudotuspeleissä jatkui lauantai-iltana Helsingissä. Iltaan lähdettäessä puolivälieräsarja Helsingin IFK:ta vastaan oli helsinkiläisten eduksi 2–1. Torstaina menetetyn kotiedun takia voitto Nordenskiöldinkadulla oli välttämätön ja sitä mustavalkoiset lähtivät hakemaan!

Jääkiekko-otteluun ei parempaa alkua voi saada kuin, mitä täpötäysi Nordis sai todistaa. Palloseura iski ottelun avausmaalin välittömästi ensimmäisessä vaihdossa vain 14 sekunnin pelin jälkeen. Salama-alku siivitti mustavalkoiset ilmiömäiseen hurmokseen ja maaleja syntyi kuin liukuhihnalta.

Jos alku oli erinomainen Seuralle, niin sitä se ei ollut HIFK:n Niilo Haloselle. Nuori maalivahti ehti kiekon tielle vain kolmesti ja päästettyjä maaleja 12 peliminuuttiin kertyi neljä. Roope Taponen luisteli kotijoukkueen maalille ajassa 12.32 ja siinä kohtaa Nordiksen tulostaulu näytti jo lukemia 0–4.

Pelikello oli edennyt aina yli koko kamppailun puolivälin, ennen kuin HIFK pääsi myös tulostaululle. Toisessa erässä kotijoukkue sai pelistä kiinni ja jatkoi painostusta niin ikään kolmanteen erään. Kolmen peräkkäisen maalin ansiosta helsinkiläiset nousivat kahden maalin päähän, mutta kiri ei riittänyt voittoon.

Viisi maalia sisältäneessä viimeisessä erässä HIFK hätyytteli Palloseuran maalia ja tuli aivan seuran kantaan kiinni. Puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Jere Innala laukoi numeroiksi 5–6 ja jo hallista parkkipaikalle ehtineet palasivat juoksujalkaa takaisin halliin.

Kovassa uskossa takaisin halliin palaneet eivät päässeet kuitenkaan todistamaan tasoitusta, vaan mustavalkoisten juhlia. Eemil Viro latasi kiekon tyhjään HIFK-maaliin ja sinetöi lauantai-illan ja voiton Palloseuralle.

Tunteita herättäneessä kamppailussa nähtiin 12 täysosuman lisäksi myös kaksi ulosajoa. HIFK:n puolustajat Jordan Schmaltz, sekä Miro Karjalainen passitettiin suihkukomennuksella ulos ottelusta. Jenkkipuolustaja huitomisesta ja Karjalainen päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena.

Loppulukemat vaiherikkaan näytelmän pääteeksi kirjattiin 5–7 ja puolivälieräsarja jatkuu huomenna Turussa otteluvoittojen ollessa tasan 2–2!