IFK ryösti kotiedun

Ratkaisu venyi toistamiseen jatkoerään

TPS-HIFK 3-4 JA. (0-0, 1-2, 2-1, 0-1, 0-0)

Turun Palloseuran matka kevään pudotuspeleissä jatkui torstai-iltana kotikentällä Helsingin IFK:ta vastaan. Näytös oli puolivälieräsarjan kolmas ja iltaan lähdettiin voittojen ollessa tasan 1–1. Molemmat joukkueet olivat voittaneet kotiottelunsa ja Palloseura lähti metsästämään sarjan toista kiinnitystä torstai-illassa.

TPS:n ja HIFK:n mainitseminen samassa lauseessa kertoo ottelun luonteesta kaiken tarvittavan ja joukkueiden kolmas kohtaaminen näyttäytyi yhtä kiivaana kuin aina ennenkin! Kahden aikaisemman ottelun tavoin mitään ei tullut ilmaiseksi ja maalien eteen joutui tekemään valtavasti töitä.

Ottelun ensimmäisessä erässä turkulaisyleisö ei maaleja saanut todistaa ja toinen erä ehti edetä aina yli puolivälin, kun kiekkoa kaivettiin ensimmäistä kertaa verkosta. Kotiyleisön harmiksi maalista vastasi HIFK:n Olli Palola. Vierasjoukkue sai täysosumasta hengen päälle ja vain parin minuutin jälkeen kiekkoa kaivettiin uudelleen Andrei Kareevin selän takaa.

Ottelun toiselle erätauolle ei kuitenkaan lähdetty vierailijoiden kahden maalin johdossa, sillä Juhani Jasu toi mustavalkoiset maalin päähän vain 35 sekuntia ennen summerin soittoa. Kavennusmaaliin syöttäjiksi kirjattiin hyökkäysketjun laiturit Samuli Vainionpää, sekä Topias Haapanen.

Kolmannessa erässä HIFK:n Jere Innala vei helsinkiläiset kahden maalin johtoon ajassa 51.59. Ennen maalia painostusjaksot olivat niin Seuralla, kuin HIFK:lla ja osuman jälkeen pelin suunta kääntyi jälleen Palloseuralle.

Viimeisellä viidellä minuutilla Elmeri Eronen astui esiin! Ensin kavennus ajassa 55.21 ja sitten hekumallinen tasoitusmaali vain 13 sekuntia ennen päätössummerin soittoa. Tasoitus riemastutti koko kotiyleisön ja siivitti ottelun ratkaisun jatkoerään!

Torstai-illan ilonpilaajana toimi HIFK:n Jere Innala. Jatkoeräratkaisu syntyi pelikellon näyttäessä aikaa 70.32 ja loppulukemat kolmannessa osaottelussa kirjattiin 3–4. Sarja jatkuu lauantaina Helsingissä otteluvoittojen ollessa HIFK:lle 2–1.