TPS taipui Tampereella

Nokia Areenan ensimmäinen vierailu ei ollut voitokas.

Tappara-TPS 4–2 (1–0, 2–2, 1–0)

Turun Palloseura kohtasi perjantai-iltana Tampereen Tapparan uudessa Nokia Arenassa. Taisto oli ensimmäinen uudessa hallissa ja samalla runkosarjan kolmas kohtaaminen. Kahdesta kauden aikaisemmasta voitot oli kirjattu aina vierasjoukkueelle ja mustavalkoiset suuntasivat kirvesrintojen kimppuun mielessä jatkumo tälle tilastolle.

Ottelun ensimmäinen erä ei kuitenkaan antanut suuria viittauksia vierasvoittojen jatkolle, sillä Tappara-maalia vartioinut Christian Heljanko joutui torjumaan ensimmäisen 20 minuuttisen aikana vain yhden laukauksen. Peli oli kotijoukkueen hallussa ja erän puolivälissä Jere Henriksson onnistui ohittamaan ensimmäisen kerran Eetu Anttilan.

Toiseen erään luisteltiin Tapparan maalin johdossa, mutta siinä tilanteessa edettiin vain kaksi minuuttia. Sami Moilanen laukoi erän alkuun kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle, ja näytti siltä, että tamperelaiset menisivät menojaan. Niin ei kuitenkaan tapahtunut, sillä seuraavan täysosuman Nokia Areenalla tehtaili Tyler Steenbergen.

Kavennuksen jälkeen Casimir Jürgens vei kuitenkin kotijoukkueen uudelleen kahden maalin johtoon ajassa 34.42. Tilanteessa 3–1 ei kuitenkaan lähdetty erätauolle, sillä Aarne Intonen loi uskoa laukomalla Palloseuran uudelleen maalin päähän vain 14 sekuntia ennen toisen erän loppua.

Kolmanteen erään luisteltiin tilanteessa 3–2 ja takaa-ajon oli tarkoitus alkaa! Niin ei kuitenkaan käynyt ja Heljanko ei joutunut torjumaan kolmannessa erässä kertaakaan. Tapparan Kristian Kuusela siirsi kiekon puoli minuuttia ennen loppua vielä tyhjään maaliin ja paketoi loppulukemiksi 4–2.