Pisteetön perjantai

Rauman Lukko ratkoi ottelun ylivoimilla.

TPS-Lukko 1–4 (0–2, 1–2, 0–0)

Turun Palloseura kohtasi perjantain tulikuumassa taistossa kovassa lennossa lentäneen Rauman Lukon. Odotusarvoltaan välienselvittelystä povattiin erittäin kiivasta ja sellainen näytelmästä saatiin. Tavoitteena oli kaataa hallitseva mestari jo neljännen kerran kuluvan runkosarjan aikana, mutta raumalaisilla oli sanansa sanottavana illan lopputulokseen.

Kamppailu alkoi odotusten mukaisesti räjähdysherkkänä heti kiekon tiputtua jäähän. Lukon Mikko Petman kuittasi itselleen 2+10 minuutin rangaistuksen laitataklauksesta vain 41 sekunnin pelin jälkeen. Tunteet kävivät kuumina ja pelin kehittyessä jäähypenkki kului molempien joukkueiden toimesta.

Ensimmäisen erän molemmat maalit syntyivät nimenomaan ylivoimilla, mutta vain vierasjoukkueen toimesta. Sebastian Repo laukoi kahdesti kiekon Andrei Kareevin selän taakse ja osumien seurauksena ensimmäiselle erätauolle siirryttiin vierasjoukkueen 0–2 -johdossa.

Ottelun kolmas maali ei syntynyt ylivoimalla, mutta täysosumasta vastasi illan kolmannellaan Sebastian Repo. Hattutempun myötä vieraat karkasivat kolmen maalin karkumatkalle, mutta seuraavaksi oli Palloseuran vuoro. Jack Rodewald laukoi mustavalkoiset tulostaululle, kun toista erää oli pelattu reilut viisi ja puoli minuuttia.

Rodewaldin kavennus ei jäänyt toisen 20 minuuttisen viimeiseksi, sillä Anrei Hakulinen teki vierailijoiden kolmannen ylivoimamaalin ajassa 36.42. Maali jäi toisen erän ja samalla koko ottelun viimeiseksi.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, vaikka Lukon Julius Mattila pääsi yrittämään erän lopulla maalintekoa rangaistuslaukauksesta. Viimeiseen erään maalinsuulle luistellut Eetu Anttila torjui kuitenkin tilanteen ja piti lukemat muuttumattomina.

Kolmannen erän puhuttavin tilanne oli viime kauden joukkuetovereiden yhteenotto. Jonne Tammela ja Anrei Hakulinen lähtivät yhteistanssiin ja molemmille tuomittiin suihkukomennukset väkivaltaisuudesta.

Taistelu pisteistä jatkuu heti huomenna Vaasassa, kun Sport isännöi turkulaisia kello 15.00 alkavassa mittelössä.