TPS:n synkkä taival sai jatkoa

Erikoistilanteet suuressa roolissa tiistai-illan taistossa.

TPS – Ilves 3-5 (0-1, 1-1, 2-3)

Turun Palloseura kohtasi vuodeksi toiseksi viimeisessä ottelussa Tampereen Ilveksen. Jussi Ahokkaan ryhmä lähti katkaisemaan jo viiden ottelun mittaiseksi venynyttä tappioputkea ja samalla metsästämään kauden toista voittoa tupsukorvista.

Ottelun ensimmäinen erä tyhjässä Gatorade Centerissä piti sisällään yhden täysosuman. Ilveksen ruotsalaispuolustaja Simon Johansson ohitti Palloseuran maalia vartioineen Eetu Anttilan ajassa 8:21. Ylivoimamaali johdatti vierasjoukkueen ensimmäiselle erätauolle johtoasemassa.

Toinen erä ei alkanut Palloseuran kannalta ruusuisesti. Pelikello oli ehtinyt edetä vajaat neljä minuuttia, kun Jarkko Parikka lisäsi keltavihreiden johdon jo kahteen maaliin. Vierailijoiden johdossa edettiin aina toisen erän loppupuolelle saakka, kunnes kotijoukkueen kultakypärä Markus Nurmi iski mustavalkoiset tulostaululle. Ruskon leijonan kavennukseen syöttöpisteet kirjattiin Jonne Tammelalle ja Niklas Arellille. Maalin ansiosta pukusuojiin siirryttiin 40. peliminuutin jälkeen Ilveksen 1-2 johdossa.

Kolmannen erän maalinteon aloitti vierasjoukkue. Nicholas Baptiste vei vierailijat uudelleen kahden maalin johtoon rangaistuslaukauksesta ajassa 44:49. Takaiskun jälkeen Markus Nurmi loi Palloseuralle uskoa illan toisellaan, vain 2 minuuttia Baptisten maalin jälkeen. Kahden miehen alivoima koitui kuitenkin kohtaloksi ja Ilves pääsi maalaamaan itsensä uudelleen kahden maalin karkumatkalle Matias Mäntykiven toimesta.

Ottelun lopullinen ratkaisu tapahtui niin ikään ylivoimalla, kun Nicholas Baptiste iski illan toisellaan tupsukorvat 2-5 johtoasemaan ajassa 51:25. Erän viimeisellä minuutilla Jonne Tammela toi mustavalkoisille lohtua iskien kiekon Ilves-maaliin muuttaen loppulukemiksi 3-5.