Kärppähäntä solmuun Turussa

Kärkipaikka vahvistui Kärppien kustannuksella.

TPS - Kärpät 4-3 (1-1, 3-2, 0-0)

Turun Palloseura isännöi Suomen kauneimmassa Oulun Kärppiä torstai-iltana. Mustavalkoiset suuntasivat näätäeläimen kimppuun sarjataulukon piikkipaikalta. Mielessä oli vain yksi asia ja se oli kärkipaikan vahvistaminen kolmen pisteen voitolla.

Jussi Ahokkaan ryhmä vyöryi välittömästi avauskiekon pudottua kohti Stanislav Galimovin vartioimaa Kärppä-maalia. Avauserässä vierailijoiden venäläismaalivahti kohtasi yhteensä 15 laukausta, mutta pystyi venymään kiekon tielle vain 14 kertaa.

Jonne Tammela avasi maalihanat eilen Porissa ja jatkoi siitä mitä kertoi tulleensa Turkuun tekemään. Ensimmäisen erän puolivälin ylityttyä 42 sekunnilla näki kamppailun ensimmäinen maali Gatorade Centerin valot. Tammela pääsi iskemään Aleksi Matinmikon lähettämästä laukauksesta kiekon ohi Galimovin.

Ensimmäisen 20 minuuttisen jälkeen tulostaulu näytti kuitenkin lukemia 1–1, sillä Kärpät onnistui tasoittamaan viisi minuuttia Tammelan maalin jälkeen. Tasoitusmaalista vastasi kanukkihyökkääjä Troy Bourke.

Palloseura jatkoi toisessa erässä yhtä vahvasti kuin ensimmäisessäkin, mutta erän ensimmäisestä vastasi kuitenkin vierasjoukkue. Kokenut Mika Pyörälä laukoi torstai-illan kolmannen maalin pelikellon näyttäessä aikaa 24.19.

Vierasjoukkue ei kauaa ehtinyt johtoasemasta nauttia, sillä Juraj Slafkovsky toi mustavalkoiset rinnalle uransa ensimmäisellä maalillaan miesten peleissä. Nuoren hyökkääjän maali syntyi 17-vuoden iässä ja ajassa 25.11! TPS-debyytissään pelannut Aleksi Matinmikko kirjautti slovakkihyökkääjän maaliin illan toisen syöttöpisteensä.

Maalitehtailu sai jatkua jälleen vain pienen aikavälin kuluttua. Markus Nurmi laittoi Kai Hyttisen soimaan ja pysäytti pelikellon ajassa 26.43. Juuso Pärssinen kirjautti Ruskon Leijonan kauden 11 maaliin syöttöpisteen.

Toisessa erässä maalitehtailulle ei meinannut tulla loppua. Eetu Liukas latasi Palloseuran kahden maalin johtoon alivoimalla erän loppupuolella, mutta osuma ei jäänyt kuitenkaan erän viimeiseksi. Viiden maalin toisen erän paketoi Kärppien Ville Koivunen ylivoimalla puolitoista minuuttia ennen summerin soittoa. Viisi maalia riitti ja pukusuojiin siirryttiin Palloseuran 4–3-johdossa.

Ottelun maalit jäivät 40 peliminuuttiin, eikä kolmannessa enää heilutettu verkkoa. Kärpät täytti pöytäkirjaa viimeisessä erässä kolmen jäähyn verran, mutta se ei vierailijoita auttanut. Loppulukemat kirjattiin summerin soittaessa 4–3 ja täysi pistepotti jäi Artukaisiin!