Pata ei ollut voittava

TPS-kannattajat ja kolme pistettä tekivät perjantai-illan!

Ässät-TPS 2–3 (0–2, 0–1, 2–0)

Turun Palloseura kohtasi perjantai-iltana Porin Isomäessä Ässät. Mustavalkoiset luistelivat kamppailuun sarjataulukon piikkipaikalta, kun taas patapaidat liukuivat Isomäki Areenalle Liigan viimeiseltä sijalta. Välienselvittely oli joukkueiden kauden ensimmäinen.

Ensimmäinen erä oli täysin Palloseuran. Konstantin Volkov kohtasi yhteensä 16 laukausta ensimmäisen 20 minuuttisen aikana, kun toisessa päässä maanmies Andrei Kareevia kohti lauottiin neljästi. Suuren laukaisumäärän alla Volkov oli pakotettu antautumaan kahdesti.

Erän maalit syntyivät 19 sekunnin aikaikkunassa. Jack Rodewald avasi hanat pelikellon näyttäessä aikaa 9.48 ja toista maalia juhlittiin kellon pysähtyessä aikaan 10.07. Ensimmäisen maalin iskenyt Big Jack oli myös rakentelemassa Aarne Intosen tekemää 2–0-maalia.

Toiseen erään luisteltiin mustavalkoisten 0–2-johdossa. Ensimmäisessä erässä vähällä selvinnyt Kareev kohtasi toisen 20 minuuttisen aikana saman verran laukauksia kuin Volkov kamppailun ensimmäisellä kolmanneksella. Eron kollegaansa Kareev teki kuitenkin sillä, että yksikään laukaus ei löytänyt tietään verkon perukoille.

Palloseuran laukaisumäärän tippuessa puoleen, kävi sama myös maaleille. Kahdeksasta laukauksesta yksi ohitti Volkovin ja tulostaululla lukemat muuttuivat numeroihin 0–3. Perjantai-illan kolmannesta täysosumasta vastasi Liiga-uransa ensimmäisellä maalilla hyökkääjä Kalle Väisänen!

Palloseuran kolmen maalin johto jatkui noin erän verran, kunnes kotijoukkue sai itsensä myös tulostaululle. Kolmatta erää oli jäljellä viisi ja puoli minuuttia, kun Sakari Salminen uiskenteli läpiajoon ja ohitti ensimmäistä kertaa Kareevin.

Kotijoukkue sai kavennuksesta lisävirtaa ja loi painetta venäläisvahdin vartioiman maalin läheisyyteen. Kova painostus ja virtapiikki kavennuksesta toi palkinnoksi toisen maalin noin kaksi minuuttia ennen summerin soittoa. Tekijäksi merkittiin kotijoukkueen puolelta sama mies kuin aikaisemminkin eli Salminen.

Illan viidennen maalin jälkeen aika pelikellossa kävi vääjäämättä vähiin, eikä kotijoukkue hurmoksesta huolimatta onnistunut tasoittamaan ottelua. Jännittävästä lopusta huolimatta loppulukemat Porin perjantai-illassa kirjattiin 2–3 ja täysi pistepotti lähti takaisin Turkuun!