CHL-kausi päätökseen

Palloseura kohtasi A-lohkon viimeisessä ottelussa Växjö Lakersin.

Växjö Lakers-TPS 4–2 (2–0, 1–0, 1–2)

Turun Palloseura kohtasi tiistai-iltana Vaxjö Lakersin CHL-kauden kuudennessa kamppailussa. Mustavalkoiset lähtivät hakemaan Ruotsista toista voittoa Euroopan kaukaloissa tällä kaudella ja samalla toistamaan temppua uudelleen Växjötä vastaan. Viikko sitten samainen ruotsalaisjoukkue nöyrtyi Gatorade Centerissä numeroin 3–1.

Vaikka Palloseuran jatkohaaveet olivat kariutuneet jo ennen kiekon tippumista, oli tilanne kotijoukkueella eri. Växjö Lakersin puolelta panosta löytyi ja joukkue tulikin kovaa heti pelin ensimmäisiltä minuuteilta lähtien.

Ensimmäisen 20 minuuttisen aikana Eetu Anttila joutui venymään kahdeksan torjunnan tielle, kun toisessa päässä Adam Ahman selvisi vain kahdella torjunnalla. Laukauksia kotijoukkue lähetti kuitenkin kymmenen ja kaksi Erik Josefssonin lavasta lähtenyttä vetoa painui verkon perukoille.

Ensimmäinen maali syntyi ajassa 10.56 ja toinen viisi minuuttia myöhemmin. Josefssonin maalien seurauksena ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 2–0-johdossa.

Toisessa erässä laukaisutilastot tasaantuivat, mutta kiekko ei tietään Ahmanin selän taakse löytänyt. Anttilan vartioimasta maalista kiekkoa kaivettiin kertaalleen toisessa erässä, kun Lakersin puolustaja Joel Person pysäytti kellot aikaan 35.28.

Kolmanteen erään mustavalkoiset luistelivat kolmen maalin takaa-ajo asemassa. Kiri maalinteon suhteen ei kuitenkaan käynnistynyt, kuin vasta muutama minuutti ennen ottelun loppua. Eetu Liukas ohitti Ahmanin ensimmäisen kerran, kun kolmatta erää oli pelattu 15.46.

Liukkaan rikottua Palloseuran kuparisen pelikello ehti edetä kaksi minuuttia, kun mustavalkoiset olivatkin jo maalin päässä. Mikael Pyyhtiä onnistui vajaat kaksi minuuttia ennen summerin soittoa iskemään toisen kavennuksen ja tuomaan Seuran aivan kotijoukkueen kantaan kiinni.

Tarvittavaa tasoitusta ei Växjöön tiistai-illassa nähty ja lopullinen ratkaisu syntyi sekunti ennen varsinaisen peliajan loppua. Martin Lundberg siirsi kiekon tyhjään TPS-maaliin ja sinetöi loppulukemiksi 4–2.